Sākums > Receptes > Deserti

Auzu/miežu pārslu cepumi ar dzērvenēm

2011. gada 9. oktobris
Foto: Lidija Luņeva
Recepte ir aizgūta no http://www.receptes.lv/receptes/auzu-parslu-cepumi-3/ un pamainīta manai gaumei - pievienojot izteiktākas garšvielas, skābumiņu un veselīgākas sastāvdaļas.
Pagatavošana
60 min
1. Apgrauzdē auzu pārslas 75 gramos sviesta, kamēr auzu pārslas ir zeltaini brūnas. Uzmanīgi - lai nepiedeg!
2. atlikušo sviestu izkausē. Tad to saputo ar cukuru, olām, cepamo pulveri, sasmalcinātu (vislabāk pašsmalcinātu/ muskatriekstu, medu (ja nepieciešams pirms tam to izkausē, lai ir šķidrs) līdz cukurs izkūst.
3. Sagatavotajai masai pievieno apgrauzdētās auzu pārslas, iemaisa miltus, linsēklas, šķipsniņu sāls. Kārtīgi izmaisa. Uzmanīgi iemaisa dzērvenes (es ņēmu saldētas liellogu dzērvenes, kas ir vieglāk iemaisāmas un nešķīst).
Foto: Lidija Luņeva
4. Liek mazas piciņas uz pannas, kas noklāta ar cepamo papīru. Cep zeltaini brūnus ~150 - max 200 grādos.
5. Cepumiem jāsanāk mīkstiem ne ļoti saldiem.
Foto: Lidija Luņeva
6. Kopumā sanāk tik cepumu cik bildē zemāk.
7. P.S Bildē ir divu veidu cepumi, jo otrās tūres cepumiem (ārējā aplī) pievienoju mazliet rīvētas rūgtās šokolādes.
8. Lai labi garšo!
Uz augšu