Auzu/miežu pārslu cepumi ar dzērvenēm

5 1
Recepte ir aizgūta no http://www.receptes.lv/receptes/auzu-parslu-cepumi-3/ un pamainīta manai gaumei - pievienojot izteiktākas garšvielas, skābumiņu un veselīgākas sastāvdaļas.

Sastāvdaļas

  • 300 g auzu un miežu pārslu maisījuma (proporcija atkarīga no katra gaumes. Es ņēmu 1:3)
  • 150 g sviesta
  • 30 g cukura
  • 5 ēd. k. medus
  • 3 olas
  • 100 g kviešu miltu
  • 2 ēd. k. linsēklu
  • 1 /2. tējk. cepamā pulvera
  • Šķipsniņa sāls
  • 1 /3 muskatrieksta
  • Dzērvenes

Pagatavošana

60 min.
  1. Apgrauzdē auzu pārslas 75 gramos sviesta, kamēr auzu pārslas ir zeltaini brūnas. Uzmanīgi - lai nepiedeg!
  2. atlikušo sviestu izkausē. Tad to saputo ar cukuru, olām, cepamo pulveri, sasmalcinātu (vislabāk pašsmalcinātu/ muskatriekstu, medu (ja nepieciešams pirms tam to izkausē, lai ir šķidrs) līdz cukurs izkūst.
  3. Sagatavotajai masai pievieno apgrauzdētās auzu pārslas, iemaisa miltus, linsēklas, šķipsniņu sāls. Kārtīgi izmaisa. Uzmanīgi iemaisa dzērvenes (es ņēmu saldētas liellogu dzērvenes, kas ir vieglāk iemaisāmas un nešķīst).
    Sagatavotajai masai pievieno apgrauzdētās auzu pārslas, iema...
  4. Liek mazas piciņas uz pannas, kas noklāta ar cepamo papīru. Cep zeltaini brūnus ~150 - max 200 grādos.
  5. Cepumiem jāsanāk mīkstiem ne ļoti saldiem.
    Cepumiem jāsanāk mīkstiem <strong>ne </strong>ļoti saldiem.
  6. Kopumā sanāk tik cepumu cik bildē zemāk.
  7. P.S Bildē ir divu veidu cepumi, jo otrās tūres cepumiem (ārējā aplī) pievienoju mazliet rīvētas rūgtās šokolādes.
  8. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti