Sākums > Receptes > Zupas

Šīvakara biešu zupa

2011. gada 6. oktobris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
90 min
1. Iesākumā novāra izvēlētā gaļa, manā gadījumā tas ir žāvēts cūkas stilbiņš un jēla cūkgaļas pavēdere ar ādu. Gaļu noputo, es nemainu ūdeni savādāk tauciņi pazūd:)
Foto: Receptes.lv
2. Kamēr gaļiņa vārās, var sagatavot produktus, ko vajadzēs pēcāk - nomizot burkānus, kartupeļus, sīpolus, ķiplokus, bietītes un kāpostu! Kā arī sameklēt skapīšos savas iecienītākās garšvielas-sāli, piparus, garšvielu maisījumu, cukuru.
Foto: Receptes.lv
3. Kad nu viss ir samizots, var sagatavot produktus katlam :) Burkānus, bietes, kāpostus sarīvē, sīpolus smalki sagriež, kartupeļus salmiņos sagriež, es ķiplokus atstāju veselus!
Foto: Receptes.lv
4. Lai nebūtu apnicīgā biešu vārīšana, un lai zupa beigās nezaudē skaisto krāsu, tāpat arī burkānu un kāpostu, visu cep uz lēnas uguns, apm. 15-20 min., ar eļļu, protams, beigās pieliek sīpolus arī apcept un ķiplokus! Kamēr viss cepas, buljonam saliek klāt lauru lapas,garšvieliņas.
Foto: Receptes.lv
5. Nu tad beidzot gaļa gatava, ņem ārā, atdzesē, lai var sagriezt. Kad gaļa sagriezta, ber visu atpakaļ katlā, ber klāt kartupelīšus, un ja bietes, burkani, kāposti un sīpoli ir sacepušies, ber zupā, pielej etiķi pēc garšas, ja trūkst vēl sāls vai gaŗsvielas, cukurs, to ar ber klāt, līdz garša ir Jūsu garšas kārpiņām vispatīkamākā! Vāra tik ilgi, līdz kartupeļi mīksti, griež nost uguni un nedaudz ļauj ievilkties, apm. 7-10 min.!
Foto: Receptes.lv
6. Pasniedz ar krējumu un zaļumiem.
7. Labu apetīti!
Uz augšu