Šīvakara biešu zupa

5 1

Sastāvdaļas

  • 2 burkāni
  • 6 vidēji kartupeļi
  • 4 nelielas bietes
  • 2 sīpoli
  • 4 daiviņas ķiploka
  • 1 /2 vienas kāpostu galviņas, pavisam nelielas
  • 500 - 800 g gaļas pēc izvēles
  • Lauru lapas
  • Pipari
  • Sāls
  • Cukurs
  • Garšaugi pēc izvēles (man ir dilles -sālītas)
  • Etiķis pēc garšas

Pagatavošana

90 min.
  1. Iesākumā novāra izvēlētā gaļa, manā gadījumā tas ir žāvēts cūkas stilbiņš un jēla cūkgaļas pavēdere ar ādu. Gaļu noputo, es nemainu ūdeni savādāk tauciņi pazūd:)
    Iesākumā novāra izvēlētā gaļa, manā gadījumā tas ir žāvēts c...
  2. Kamēr gaļiņa vārās, var sagatavot produktus, ko vajadzēs pēcāk - nomizot burkānus, kartupeļus, sīpolus, ķiplokus, bietītes un kāpostu! Kā arī sameklēt skapīšos savas iecienītākās garšvielas-sāli, piparus, garšvielu maisījumu, cukuru.
    Kamēr gaļiņa vārās, var sagatavot produktus, ko vajadzēs pēc...
  3. Kad nu viss ir samizots, var sagatavot produktus katlam :) Burkānus, bietes, kāpostus sarīvē, sīpolus smalki sagriež, kartupeļus salmiņos sagriež, es ķiplokus atstāju veselus!
    Kad nu viss ir samizots, var sagatavot produktus katlam :) B...
  4. Lai nebūtu apnicīgā biešu vārīšana, un lai zupa beigās nezaudē skaisto krāsu, tāpat arī burkānu un kāpostu, visu cep uz lēnas uguns, apm. 15-20 min., ar eļļu, protams, beigās pieliek sīpolus arī apcept un ķiplokus! Kamēr viss cepas, buljonam saliek klāt lauru lapas,garšvieliņas.
    Lai nebūtu apnicīgā biešu vārīšana, un lai zupa beigās nezau...
  5. Nu tad beidzot gaļa gatava, ņem ārā, atdzesē, lai var sagriezt. Kad gaļa sagriezta, ber visu atpakaļ katlā, ber klāt kartupelīšus, un ja bietes, burkani, kāposti un sīpoli ir sacepušies, ber zupā, pielej etiķi pēc garšas, ja trūkst vēl sāls vai gaŗsvielas, cukurs, to ar ber klāt, līdz garša ir Jūsu garšas kārpiņām vispatīkamākā! Vāra tik ilgi, līdz kartupeļi mīksti, griež nost uguni un nedaudz ļauj ievilkties, apm. 7-10 min.!
    Nu tad beidzot gaļa gatava, ņem ārā, atdzesē, lai var sagrie...
  6. Pasniedz ar krējumu un zaļumiem.
  7. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Silva 2016. gada 18. augusts 23:03
Ļoti garšīga iznāca. Es liku liellopu gaļu, no garšvielām nedaudz koriandra sēkliņu, sāli un piparu maisījumu. Viss. Liels Paldies par recepti!
Andris 2016. gada 18. februāris 13:31
Es gaļu vāru ilgāk. Kamēr mīksta, un pieberu vēl sauju putraimus vai grūbas. Zupiņa sanāk tumīgāka. Labu apetīti!
Gneska 2016. gada 8. februāris 15:11
Man kaut ka nesanaca.Laikam par daudz no visa ka un par maz bietes.
Gala man sanaca pacieta un bija ilgi javara.Bet nu est jau vareja!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas