Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pildīta līdaka ar sieru, burkāniem un olām

2011. gada 4. oktobris
Foto: Kristīne Dēliņa
Pagatavošana
120 min
1. Līdaku iztīra, nokasa zvīņas. Galvu nenogriež. Iekšpusi un ārpusi ierīvē ar sāli un pipariem.
Foto: Kristīne Dēliņa
2. Uzvāra 4 olas, lai tās būtu cietas. Uzvāra notīrītus burkānus, kam pievieno mazliet sāls, līdz tie mīksti.
Foto: Kristīne Dēliņa
3. Olas un burkānus atdzesē. Sarīvē olas, sieru un burkānus.
Foto: Kristīne Dēliņa
4. Pievieno ķiploku, sāli, majonēzi un visu samaisa.
Foto: Kristīne Dēliņa
5. Gatavo pildījumu pilda līdakā un dobumu aizver ar koka irbulīšiem.
Foto: Kristīne Dēliņa
6. Zivi liek traukā ar vēderu uz leju, ieziež ar sakultu olu un apkaisa ar rīvmaizi.
Foto: Kristīne Dēliņa
7. Uz zivs uzspiež mazliet majonēzi un traukā ieliek dažas sviesta piciņas
Foto: Kristīne Dēliņa
8. Zivi cep cepeškrāsnī 225 grādos apmēram 40 minūtes. Kad sviests izkusis, traukā ielej mazliet ūdens un pievieno ūdenim nedaudz sāls.
9. Līdaku ir viegli sadalīt, kad tā ir gatava. Var pasniegt ar tvaicētiem rīsiem un dārzeņiem.

Labu apetīti!
Foto: Kristīne Dēliņa
Uz augšu