Bumbieru vai ābolu kūka ar krējuma pārlējumu

5 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

8 porcijas
  • Irdenajai smilšu mīklai
  • 250 g miltu
  • 1 ola
  • 80 g cukura
  • 160 g gabaliņos sakapāta auksta sviesta
  • Šķipsniņa sāls
  • Virsai
  • 750 -1000 g stingru bumbieru vai skābenu ābolu
  • 2 ēd.k. citrona sulas
  • 1 ēd.k. kanēļa un cukura maisījuma
  • Rīvēta citrona miziņa
  • Krējuma pārlējumam
  • 300 g skābā krējuma
  • 3 olas
  • 100 g cukura
  • 1 ēd.k. cietes

Pagatavošana

90 min.
  1. Recepte no H.M.Štūberes "Gardēža rokasgrāmatas"
    Recepte no H.M.Štūberes "Gardēža rokasgrāmatas"
  2. Mīklai paredzētos miltus uzber uz dēlīša vai galda, sakapā kopā ar pārējiem produktiem un žigli samīca gludu mīklu.
    Mīklai paredzētos miltus uzber uz dēlīša vai galda, sakapā k...
  3. Izveido apaļu bumbu, ietin folijā (vai pārtikas plēvē) un vismaz uz 30 minūtēm novieto aukstumā.
  4. Sakarsē cepeškrāsni 180 grādu temperatūrā.
  5. Mīklu izveltnē 10 cm lielāku par veidnes 26-28 cm pamata diametru vai uzreiz liek visu veidnē un izlīdzina ar pirkstiem. Izveido 5 cm augstu maliņu. Pamatni vairākās vietās sadursta ar dakšiņu.
    Mīklu izveltnē 10 cm lielāku par veidnes 26-28 cm pamata dia...
  6. Bumbierus vai ābolus nomizo, izgriež serdi, mīkstumu sagriež nelielos gabaliņos. Apslaka ar citrona sulu un pārkaisa ar kanēļa un cukura maisījumu, pievieno citrona miziņu.
    Bumbierus vai ābolus nomizo, izgriež serdi, mīkstumu sagriež...
  7. Pagatavo pārlējumu: visus produktus rūpīgi sakuļ un vienmērīgā kārtā uzlej uz augļiem.
  8. Pārklāj ar augļu gabaliņiem.
    Pārklāj ar augļu gabaliņiem.
  9. Kūku cep zeltaini brūnu (apmēram stundu).
  10. Gatavo kūku uz īsu brīdi atstāj veidnē, tad noņem veidnes malu un kūku novieto uz restēm, lai atdziest.
    Gatavo kūku uz īsu brīdi atstāj veidnē, tad noņem veidnes ma...
  11. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Zane t 2015. gada 3. decembris 15:19
Ļoti garšīga un viegli pagatavojama!!!!
Inese 2015. gada 29. novembris 13:00
Paldies,ļoti garšīgi sanāca!
Elīna 2015. gada 27. novembris 17:04
Gardākā rudens augļu kūka šoruden. Esmu sajūsmā par šo atklājumu. Kūka ļoti garšoja gan bērniem,gan màmiņām un tētukiem. Ļoti vienkārši un ātri pagatavojama.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize