Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Ātrais variants plovam

2011. gada 26. septembris
Foto: **
Recepte tapa, kad draugs gribēja plovu, bet orģinalais plovs, kādu esmu ēdusi, man ne visai garšo tā taukainības dēļ (ar jēra gaļu). Tad nu es iedomājos, ka plovam galvenais ir asa, izteikta garša, oranža krāsa un gaļa. Tā es sāku veikt savu eksperimentu viruvē un rezultātā šis ir viens no mūsu mīļākajiem ēdieniem!
Pagatavošana
40 min
1. 1*Ieeļļotā pannā, uz vidēji lielas uguns, izcep, nelielos gabaliņos sagrieztu, cūkgaļu, līdz tā ir patīkami mīksta, līdziga viegli apceptai vistas filejai;
2. 2*Pievieno piedevu gaļas ēdienam un apbrūnina, līdz rodas patīkama smarža;
3. 3*Paslavē sevi par labi izceptu gaļu, kuru es cepu līdz 9. punktam;
4. 4*Paralēli tam, verdošā ūdenī liek rīsus, vāra ~20 min;
5. 5*Kad rīsi ir gatavi, uzmanīgi paciņas ieliekam izlietnē zem auksta ūdens (gadījumā, ja tie pārvārīti, tas noņems miltaino putras defektu);
6. 6*Rīsu iepakojumus notecina, atgriež un ieber traukā, kur tiks gatavots plovs;
7. 7* Rīsiem pievieno ķīnas saldskābo mērci, pēc garšas piedevu rīsu ēdieniem un "Vegetu" un vāra uz lēnas (nelielas) uguns;
8. 8*Pasmaidam;
9. 9*Izcepto gaļu pievieno rīsiem un mērcei, kārtīgi to iemaisa un iegūto liek sautēties 10 minūtes.
Uz augšu