Pahlava

5 1

Sastāvdaļas

  • Mīklai
  • 500 g milti
  • 2 olas
  • Pusglāze krējums
  • 150 ml piens
  • 50 g kausēts sviests
  • 15 g raugs
  • Sāls
  • Pildījums
  • 250 g valrieksti vai mandeles
  • 250 g cukurs
  • Kardamons
  • Kanēlis
  • Vaniļas cukurs
  • Virskārtai
  • 1 ola
  • 200 g kausēts sviests (jāskatās gan cik daudz likt, jo iespējams vajadzēs mazāk)
  • Sīrupam
  • 100 g cukurs
  • 100 ml ūdens(arī jāskatās, var būt mazāk ūdens)

Pagatavošana

120 min.
  1. Sajauc sastāvdaļas mīklai. Atstāj mīklu raudzēties 1 h . Tikmēr sasmalcina riekstus un sajauc ar cukuru. Kad mīkla uzrūgusi, sadala to 12 gabaliņos. 2 gabaliņiem jābūt lielākiem. Iesmērē pannu ar taukvielām. Ņem vienu no 12 gabaliņiem (lielāko ) plāni izrullē, klāj uz pannas. Uzsmērē kausētu sviestu. Ņem otru lielāko gabaliņu, plāni izrullē un klāj virsū. Uzber riekstus. Tā visas pārējās kārtas. Pēdējām 2 kārtām tāpat kā sākumā, iesmērē tikai kausētu sviestu. Iegriež rombveida gabaliņus. Katru no tiem izdekorē ar riekstu. Liek cepties 20 minūtes. Tad ņem ārā, iegriež gabaliņus dziļāk, šajās starpās ielej kausēto sviestu . Atkal liek cepties 15 minūtes. Tad ņem ārā , pārlej ar sīrupu un pasniedz.
  2. Labu apetīti.
    Labu apetīti.
  3. Šajā bildē tā, protams, izskatās nepārspējama, jo tās virskārtu klāj vārīta safrāna uzlējums, kas arī veido šo oranžo krāsu

Komentāri

anna 2016. gada 6. februāris 22:14
laikam jau garšīga,bet tie ,kas nodarbojas ar tievēšanu ,īsti nederēs un liekas ,ka ļoti trekna!
paldies gan!
anna 2016. gada 6. februāris 22:07
atvainojos pazuda zilbe vē--tievēšanu
anna 2016. gada 6. februāris 22:06
laikam jau garšīga,bet tie ,kas nodarbojas ar tiešanu ,īsti nedrrēs u liekas ,ka ļoti trkna!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti