Tomāti želejā

5 1
Tāks, šodien pa vairāk brīva laika bija, tad iedomājos uzbliezt tomātus želejā, labu labā zacene ziemā pie šņabīša, bet arī gana labi iet pie krāsnī ceptiem kartupeļiem ar cepeti. Pagatavošana ir gana vienkāršā un neprasa nekādas īpašas iemaņas, ja tomāti aug pašiem dārzos/siltumnīcās, tad to darīt ir pat ekonomiski izdevīgi, jo veikalā puslitra burciņa maksā ap deviņdesmit santīmiem un man vēl nav izdevies nopirkt tādu, kas tiešām garšotu.

Sastāvdaļas

  • Tomāti
  • Sīpoli
  • Lauru lapas
  • Smaržīgie pipari
  • Melnie pipari
  • 1 l marinādes:
  • 1 l ūdens
  • 20 g želatīna
  • 4 ēd. k. sāls
  • 2 ēd. k. cukura
  • 8 ēd. k. galda etiķa 9%

Pagatavošana

60 min.
  1. Apjomi taisīti uz 5 dažāda tilpuma burciņām ar kopējo tilpumu ~ 3l. Tomātu un sīpolu attiecības jāizvēlas katram pašam.
    Apjomi taisīti uz 5 dažāda tilpuma burciņām ar kopējo tilpum...
  2. Sāksim ar želatīna atjaukšanu ar aukstu ūdeni, lai tas uzbriest savā nodabā, jālasa uzmanīgi, kas ir rakstīts uz paciņas, katrai savi triki, šī latplantas 20 gr paciņa domāta 1 litram marinādes, kas +/- ir kāreiz priekš manu burku daudzuma.
    Sāksim ar želatīna atjaukšanu ar aukstu ūdeni, lai tas uzbri...
  3. Sīpoli jānotīra.
    Sīpoli jānotīra.
  4. Tad jāsagriež pabiežās ripās un tomāti tāpat, man diezgan daudzi tomāti bija maziņi, tāpēc tos tikai uz pusēm griezu.
    Tad jāsagriež pabiežās ripās un tomāti tāpat, man diezgan da...
  5. Tad jānoplaucē burkas un vāciņi ar karstu ūdeni, tā kā pēc tam paredzēta pasterizācija, tad, manuprāt, speciāla burku sterilizācija nav nepieciešama.
    Tad jānoplaucē burkas un vāciņi ar karstu ūdeni, tā kā pēc t...
  6. Tad var ķerties pie marinādes, uz litru ūdens 4 ēdamkarotes sāls, 2 cukura un 8 9% galda etiķa un lai viss uzvārās, kad tas noticis, tad mazliet lai atdziest un var piejaukt klāt uzbriedināto želatīnu.
    Tad var ķerties pie marinādes, uz litru ūdens 4 ēdamkarotes...
  7. Kamēr marināde gatavojas, var salikt jau burciņās lauru lapas, 2 smaržīgos piparus un dažas parasto piparu bumbiņas. Šī kombinācija ir klasiska, es dažreiz to papildinu ar kādu ķiplociņa daiviņu, bazilika lapu vai kādu asāku piparu, brīva izvēle.
    Kamēr marināde gatavojas, var salikt jau burciņās lauru lapa...
  8. Jāliek kārtām tomāti un sīpoli, pārlieku nevajag stūķēt blīvi, lai marinādei ir kur izplesties.
    Jāliek kārtām tomāti un sīpoli, pārlieku nevajag stūķēt blīv...
  9. Kad burkas sapildītas, tad tās liek kastrolī ūdens peldē un ar mazu liesmu cenšas panāk marinādes viršanu burciņās, tikko parādās burbulīši, tā pietiek, vākus vienkārši uzliek burkām, bet negriež tās ciet!
    Kad burkas sapildītas, tad tās liek kastrolī ūdens peldē un...
  10. Kad marināde burkās uzvārījusies, tās ņem ārā no katla, aizgriež ciet vākus un apgāž vēkšpēdus, lai marināde vienmērīgi visur tiek, kā arī var redzēt, vai kāds vāks nelaiž garām. Tā turēt līdz ir istabas temperatūrā un tad prom uz pagrabu vai ledusskapi. Gatavs.

    Lai labi garšo!
    Kad marināde burkās uzvārījusies, tās ņem ārā no katla, aizg...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Lāsma Riekstiņa 25. marts 18:18
Man šitie ļoti garšoja un kaimiņiem arī. Tieši ar tādu sāls un cukura proporciju. Šito proporciju izmantoju arī sēnes marinējot. Sanāca ļoti labas. Labākie iznākumi mana mūžā.
Profila foto
Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs 2017. gada 22. augusts 12:45
Lielākoties receptes ir lietotāju pievienotas. Konkrētajā receptē autors izmanto 4 ēd. k. sāls un 2 ēd. k. cukura, bet visticamāk tāda ir viņa gaume. Šī nav kļūda, kas radusies pievienojot recepti, arī pagatavošanā autors minējis šo pašu sāls un cukura daudzumu.
Protams, kādam patīk saldenāki tomāti želejā, attiecīgi cukuru liekot vairāk kā sāli, bet arī tas ir gaumes jautājums.
Zinta Zaviļeiska 2017. gada 19. augusts 21:21
Drausmas!
Pārlasiet, pirms publicējiet! Sāļāks par sāļu!!!
Filtrējiet proporcijas!!!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi