Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Liellopu aknas ceptas sīpolos

2011. gada 13. septembris
Foto: DOBERMAN
Pagatavošana
40 min
1. Sagriežam sīpolus mazās daļiņās
2. Sagriežam aknas mazos gabaliņos
3. Sākam sildīt pannu un uzlejam eļļu
4. Saberam virsū sīpolus, lai uz lēnas uguns gatavojās
5. Kad sīpoli sāk palikt drusciņ brūni, pievienojam mazliet sojas mērces
6. Salikam uz pannas sagrieztās aknas un aizveram pannu ar vāku
7. Cepam visu kamēr nav nevienas rozīgas (jēlas) aknas
8. Uzlejam virsū krējumu un majonēzi
9. Drusciņ pacepam un pamaisam
10. Uzberam virsū garšvielas
11. Samaisam, pielejam sojas mērci un uzberam pa virsu miltus
12. Kārtīgi samaisam un atstājam uz apmēram 10 minūtēm.
13. Kamēr gatavojās, ik pa brītiņam samaisam, lai pārliecinātos ka neveidojās miltu pikas
14. Kad esam nogaiījuši
15. 10 minūtes, ēdiens ir gatavs
16. Griežam nost uguni un servējam
17. Derēs kā pie kartupeļiem, tā arī piemēram pie griķiem.
18. Fotogrāfijas:
19. Sagrieztie sīpoli
Foto: DOBERMAN
20. Garšvielas
Foto: DOBERMAN
21. Sagrieztās aknas
Foto: DOBERMAN
22. Ceptie sīpoli
Foto: DOBERMAN
23. Aknas uz sīpoliem
Foto: DOBERMAN
24. Garšvielu maisījums
Foto: DOBERMAN
25. Milti
Foto: DOBERMAN
26. Viss apbērts ar miltiem
Foto: DOBERMAN
27. Viss samaisīts cepšanas gaitā
Foto: DOBERMAN
28. Viss gatavs
Foto: DOBERMAN
29. Labu apetīti!
Uz augšu