Liellopu aknas ceptas sīpolos

3 1

Sastāvdaļas

2 porcijas
  • 500 g Liellopu aknas
  • 1 liels sīpols
  • Garšvielas
  • Melnie maltie pipari
  • Karijs
  • Baziliks
  • Steiku/Vistas garšviela (kopējā gaļas garšviela)
  • Sojas mērce
  • Majonēze 1/3 paciņas - apm. 80gramu
  • Krējums apm. 200 gramu, jeb paciņa
  • Milti apmēram 100 gramu
  • Eļļa apmēram 100 gramu

Pagatavošana

40 min.
  1. Sagriežam sīpolus mazās daļiņās
  2. Sagriežam aknas mazos gabaliņos
  3. Sākam sildīt pannu un uzlejam eļļu
  4. Saberam virsū sīpolus, lai uz lēnas uguns gatavojās
  5. Kad sīpoli sāk palikt drusciņ brūni, pievienojam mazliet sojas mērces
  6. Salikam uz pannas sagrieztās aknas un aizveram pannu ar vāku
  7. Cepam visu kamēr nav nevienas rozīgas (jēlas) aknas
  8. Uzlejam virsū krējumu un majonēzi
  9. Drusciņ pacepam un pamaisam
  10. Uzberam virsū garšvielas
  11. Samaisam, pielejam sojas mērci un uzberam pa virsu miltus
  12. Kārtīgi samaisam un atstājam uz apmēram 10 minūtēm.
  13. Kamēr gatavojās, ik pa brītiņam samaisam, lai pārliecinātos ka neveidojās miltu pikas
  14. Kad esam nogaiījuši
  15. 10 minūtes, ēdiens ir gatavs
  16. Griežam nost uguni un servējam
  17. Derēs kā pie kartupeļiem, tā arī piemēram pie griķiem.
  18. Fotogrāfijas:
  19. Sagrieztie sīpoli
    Sagrieztie sīpoli
  20. Garšvielas
    Garšvielas
  21. Sagrieztās aknas
    Sagrieztās aknas
  22. Ceptie sīpoli
    Ceptie sīpoli
  23. Aknas uz sīpoliem
    Aknas uz sīpoliem
  24. Garšvielu maisījums
    Garšvielu maisījums
  25. Milti
    Milti
  26. Viss apbērts ar miltiem
    Viss apbērts ar miltiem
  27. Viss samaisīts cepšanas gaitā
    Viss samaisīts cepšanas gaitā
  28. Viss gatavs
    Viss gatavs
  29. Labu apetīti!

Komentāri

sintija strausa 2014. gada 3. februāris 23:55
manupraat taa akna ir jaaapcep un tad jaasaute,pielejot uudeni.peec tam var likt keejumu un citas sast.dalas.....peec siis manas apgreidotaas receptes,sanaaca miikstas akninas.....un loti garda meerciite
sintija strausa 2014. gada 24. janvāris 21:25
Recepte nav slikta,tikai aknina man cieta sanaaca.varbuut kko nepareizi dariiju!
Rihards 2013. gada 26. novembris 12:03
tāpēc, ka viņas apcep un tad sanāk ka jānogriež uguns zemāk un jāsautē ar to krējumu utt...

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni