Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kraukšķīgi vistas spārniņi citrona-medus mērcē

2011. gada 12. septembris
Foto: Alise Zommere
Vista.

Visi zina kā izskatās vista un lielākā daļa arī kā tā garšo. Man, personiski, pārītis ganās pagalmā.

Tā kā uzturā nelietoju ne liellopa, ne cūkas gaļu, tad sanāk daudz variēt ar vistu un zivīm. Neēdu bieži, bet reizēm, kad uznāk vēlme pēc kaut kā savādāka.

Šo recepti sen atpakaļ atradu kādā portālā, un laika gaitā būšu pārveidojusi, bet pierakstījusi gan nekur.
Pagatavošana
60 min
1. Kad visas sastāvdaļas iegādātas/atrastas, var sākt procesu.
Foto: Alise Zommere
2. Sagriežam spārniņus trīs daļās.
3. Tālāk vistai pievieno garšvielas un olu
Foto: Alise Zommere
4. Garšvielas var likt kādas vēlas (bet nepārspīlēt, jo medus-citrona mērcei tomēr ir jābūt balles karaliene), bet var nelikt arī neko. Es parasti pielieku tikai piparus/sāli, bet šoreiz tika majorāns+citronpipari+sojas mērce.
5. To visu kārtīgi apmaisa un apviļļā katru spārniņa daļu miltos.
Foto: Alise Zommere
6. Tas ir sajaukums no kviešu+kukurūzas miltiem un vēl kaut kā. Ja godīgi, nevajag pārcensties, parastie milti būs gana labi. Var arī taisīt spārniņus plastmasas trauciņā, uzbērt miltus pa virsu, uzlikt vāku un sakratīt. Nekārtīgāk, bet vienkāršāk.
7. Kad tie sagatavoti, liekam iekšā uzkarsētā ēļļā
Foto: Alise Zommere
8. Cepam kamēr ir zeltaini un gatavi (15-20 minūtes), jo tie jāizcep kārtīgi. Liek pa daļām līdz visi izcepti. Tos saliek kārtās uz sķīvja ar papīra dvieļiem vai salvetēm pa starpu, lai uzsūc lieko eļļu.
Foto: Alise Zommere
9. Kamēr gatavojas spārniņi, var savākt un sagatavot sastāvdaļas mērcei (ja negatavo viens pats)
10. Tās ir: medus, ķiploks, ingvers, vistas buljons, Hoi-Sin mērce, citrons.
Foto: Alise Zommere
11. No pus-kubiciņa buljona uztaisa kādus 250-300ml (krūzīti) buljona, tajā iejaucu 2 ēdamkarotes medus, 1 ēdamkaroti Hoi-Sin mērces un citrona sulu (pus citrons pietiks, bet ja vēlaties skābāku mērci, var likt vairāk. Ja gribas saldāku mērci, var pielikt vairāk medus)
12. Uz pannas uzpilina eļļu un liek uz tās jau mistiski sagriezto ingveru un ķiplokus (nez, pa kuru laiku?)
Foto: Alise Zommere
13. Tad nu tos apcep pāris sekundes un lej iekšā visu sagatavoto mērci. Ieteiktu pēc tam pannā pievienot nedaudz ūdenī izšķīdinātus miltus, lai mērce ātrāk sabiezē.
14. Tad ļauj tai burbuļot...
Foto: Alise Zommere
15. un burbuļot...
16. un burbuļot...
17. Parasti pats garlaicīgakais mirklis, līdz sagaida, kamēr mērce ir kļuvusi biezāka
Foto: Alise Zommere
18. Saliekam iekšā visus apceptos spārniņus un 2-3 minūtes maisam, līdz visa mērce pie tiem pielipusi.
Foto: Alise Zommere
19. Rezultātā mēs iegūstam kraukšķīgus spārniņus medus-citrona mērcē
Uz augšu