Ķirbju mafini

5 1
Lai gan esmu liels ķirbju nīdējs, pirmās ievietotās receptes portālā ir tieši saistītas ar tiem lielajiem, orandžajiem. Cik aizdomīgi.

Bet ķersimies klāt receptei, ja nu kādam ir sagribējies ķirbju mafinus.

Pati personīgi tos gatavoju kādam dzimšanas dienā, lai būtu kas jauns, interesants un varētu izmantot 'lieliskos' ķirbjus

Sastāvdaļas

  • 225 g miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 250 ml ķirbja biezeņa (ja var atrast veikalā, tad lieliski, ja nē, var taisīt pats: http://www.receptes.lv/receptes/kirbja-pure/)
  • 75 ml augu eļļas
  • 2 lielas olas
  • 1 tējk. ķirbju kūkas garšvielas (1/2 tējk. kanēļa + 1/4 samalta ingvera + 1/8 krustnagliņas un 1/8 muskatrieksta)
  • 250 g cukura
  • 1 /2 tējk. cepamā pulvera
  • 1 /2 tējk. sāls
  • Apkaisīšanai:
  • 1 ēd. k. cukura
  • 1 tējk. kanēļa

Pagatavošana

60 min.
  1. Ja ir gatavs ķirbju biezenis un garšvielas, tad recepte ir ļoti viegla. Ja nē (mans gadījums), tad sanāk noņemties.
  2. Sākumā var uzlikt sildīties krāsni uz 175°C un ielikt mafinu pannā papīra formiņas.
  3. Tā kā man mafinu pannas nebija (tagad gan ir), es improvizēju un aizņēmos no kaimiņiem krāsnij piemērotus nelielus trauciņus.
  4. Sāk ar to, ka visu (izņemot 1 tējk. kanēļa un 1 ēd. k. cukura) samaisa kopā.
    Sāk ar to, ka visu (izņemot 1 tējk. kanēļa un 1 ēd. k. cukur...
  5. Par garšvielām- ar tām var variēt. Pielikt ko vairāk vai mazāk. Man taisni tajā brīdī nebija ingvers tamdēļ es to nepieliku un nekāda vaina!
  6. Tad samaisa 1 tējkaroti kanēli ar 1 tējkaroti cukura citā trauciņā
  7. Visubeidzot, iepilda masu trauciņos (lai 3/4 no trauciņa ir aizpildītas) un apkaisa ar cukura - kanēļa maisījumu.
    Visubeidzot, iepilda masu trauciņos (lai 3/4 no trauciņa ir...
  8. Izskatās labi.
    Izskatās labi.
  9. Mmmmmafini!
  10. Tad liekam iekšā cepeškrāsnī uz 25 - 30 minūtēm jebšu kamēr ir zeltaini brūni un, iespraužot kociņu, pie tā nelīp mīkla.
  11. Atdzesējam un tie ir gatavi!
    Atdzesējam un tie ir gatavi!
  12. Ja sastāvdaļas ir, tad recepte patiešām ir vienkārša, ja visas sastāvdaļas nav, tad nedaudz grūtāk, bet ne neiespējami
  13. p.s. Man kā ķirbju naidniekam garšoja ;D
  14. Lai labi garšo arī jums!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Ināra 2016. gada 23. oktobris 18:28
Ļoti garšīgi! Paldies par recepti!
Dace 2016. gada 17. augusts 19:02
Recepte lieliska, varu bērniem iebarot ķirbjus, arī pamanīju ka divreiz minēts cepamais pulveris, nospriedu, ka kļūda un 1/2 vietā pieliku dzeramo sodu, man sanāca:) paldies par recepti!!!
Liene 2015. gada 13. aprīlis 15:41
Tā, es arī saņēmos saldētavā esošo ķirbi likt lietā. Redzēs, kas no tā visa sanāks, jo arī man ķirbji negaršo, meita arī nevisai.
Pagaidām smaržo fantastiski! :)
Mazliet pamainīju recepti - ķirbju kūkas garšvielu neliku, pievienoju mazliet apelsīna un citrona sulu, cukuru samazināju uz 120gr.
Tā, mazliet kaut kas nesanāca, smuki pacēlās, bet tas saplaka. Laikam par atru no krasns izvilku. Garšo fantastiski. :P Recepte tiešām kolosāla. ;) % balles!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize