Čili želeja

3 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 150 g sarkano aso čili piparu
  • 150 g sarkanās paprikas
  • 600 g ābolu etiķa
  • 1 kg ievārījuma cukura (vajag cukuru ar pektīnvielām)

Pagatavošana

40 min.
  1. Čili un papriku atbrīvo no sēklām un sagriež. Uzmanību!!! Griežot čili labāk uzlikt gumijas cimdus un padomāt kā pasargāt savus elpceļus, jo piparotās smaržas var radīt gļotādas bojājumus!
  2. Katlā ielej etiķi un pievieno piparus, uzvāra. Tad sablenderē, lai pipari būtu sīkos gabaliņos, pievieno cukuru un izšķīdina. Lai želeja kļūtu stingra, ievārījuma cukuru nedrīkst ilgi vārīt, ne ilgāk par 10 min.
  3. Pilda mazās burciņās un uzglabā pagrabā. Izmantojama kā piedeva jebkuram ēdienam, kam nepieciešams piešķirt pikantumu.
  4. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

baiba 2013. gada 17. augusts 14:36
Ļoti gards,taču ar papriku ir gan kļūda-150gr jau nu būs par maz-jāliek viena nulle klāt :)
aelita 2012. gada 11. septembris 13:18
P.S. Uz labas rupjmaizes vienkārši .... brīnišķīgi, neko citu nevajag!
aelita 2012. gada 11. septembris 13:15
Brīnišķīga substance! Vienreizēja viela! Pat mana māte, kura attiecas ļoti piesardzīgi uz visu aso, jautā vai visai ziemai pietiks šo birciņu. Vīrs, kurš dievina visu aso: neko nemaini receptē! tā ir ideāla - aizvieto sinepes un adžiku. Pēcgarša vienkārši - simfonija.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi