Sākums > Receptes > Uzkodas

Vīngliemežu marināde

2011. gada 1. septembris
Foto: bruno kļaviņš
Pagatavošana
120 min
1. vīngliemežus notur traukā-2divas dienas,ik pa pusdienai noskalojot to melnos izdalījumus.uzvāra katlā ūdeni ieber tur gliemjus un pavāra 5minūtes.nolej ūdeni-ar dakšiņu izņem gliemi un ar nazi nogriež pēdiņu ,līdz ar gļotas gredzenu.un ar sāli starp rokām no gliemjiem norīvē gļotas,skalo ar ūdeni līdz gliemenes daudz maz tīras.traukā ar esenci ieber gliemjus ,ik pa laikam pamaisot 30 minūtes,visu nolej nost un labi noskalo.ja vēl kaut kas ir palicis no gļotām var atkārtot procesu.noskalotās gliemenes var sasaldēt līdz svētkiem kad gatavos.PAGATAVOŠANA-traukā ar esenci ieber garšvielas pēc saviem uzskatiem-izņemot sāli eļļu, sīpolus un vīnu.marinādē gliemenes notur 1 stundu tad visu labi noskalo ar ūdeni.traukā ar sarkanvīnu- sauso-ieber atkal visas garšvielas,bez sāls.sīpolus sagriež ripiņās uz pannas,pieber nedaudz sāls pārlej ar eļļu-cep līdz paliek caurspīdīgi tad pievieno klāt marinādi ar vīnu un gliemenēm-vāra uz lēna uguns,līdz vīns izgarojis un gliemji ieguvuši sarkanīgi brūnu nokrāsu.var lietot kā piedevu otrajiem ēdieniem.
Uz augšu