Risotto ar tomātiem un bazilika pesto mērci

3 1

Sastāvdaļas

  • 4 vidēji lieli tomāti
  • 200 g risotto (apaļie) rīsi
  • 1 liels sīpols
  • 100 ml sausa baltvīna (vislabāk Chardonnay)
  • 1 dārzeņu buljona kubiņš
  • Raudene (jeb oregano)
  • Bazilika pesto:
  • 1 saišķītis svaiga bazilika (viens podiņš, kāds nopērkams jebkurā lielveikalā)
  • 50-60 g ciedru riekstu vai indijas riekstu (ekonomiskāks variants)
  • 3 daiviņa/s ķiploka
  • 80-100 g Parmesan tipa siers
  • Pāris ēd.k. olīveļļas
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

30 min.
  1. Ņem pannu ar augstākām malām, tajā uzkarsē olīveļļu un nedaudz apbrūnina sakapātus sīpolus.
    Ņem pannu ar augstākām malām, tajā uzkarsē olīveļļu un nedau...
  2. Kad sīpoli nedaudz apcepti, pieber risotto rīsus (tikai nekādā gadījumā rīsus neskalot pirms lietošanas, jo savādāk tie zaudēs savu lippīgumu, kas tieši nepieciešams īstam risotto). Arī tos nedaudz apbrūnina.
  3. Pēc tam ņem trauku, kur verdošā ūdenī (~500-700ml) izšķīdina buljona kubiņu.
    Pēc tam ņem trauku, kur verdošā ūdenī (~500-700ml) izšķīdina...
  4. Buljonu lēni lej klāt rīsiem un vāra, ik pa laikam pielejot vēl, lai rīsi nepiedegtu, bet uzbriestu.
    Buljonu lēni lej klāt rīsiem un vāra, ik pa laikam pielejot...
  5. Kamēr rīsi vārās, gatavojam pesto mērci. Visas sastāvdaļas (svaigo baziliku, ķiplokus, riekstus, sieru, sāli, piparus, olīveļļu) sablenderē mikserī vai arī saberž piestā.
    Kamēr rīsi vārās, gatavojam pesto mērci. Visas sastāvdaļas (...
  6. Kad rīsi jau gandrīz gatavi, pielej baltvīnu. Atļauj kādas 2 min sasūkties.
    Kad rīsi jau gandrīz gatavi, pielej baltvīnu. Atļauj kādas 2...
  7. Pēc tam pievieno sīki sagrieztus tomātus.
    Pēc tam pievieno sīki sagrieztus tomātus.
  8. Pašās beigās rīsiem pievieno iepriekš pagatavoto pesto mērci.
    Pašās beigās rīsiem pievieno iepriekš pagatavoto pesto mērci...
  9. Visu kārtīgi izmaisa, ļauj nedaudz pastāvēt, lai savelkās garšas un pasniedz.

    Lai labi garšo!
    Visu kārtīgi izmaisa, ļauj nedaudz pastāvēt, lai savelkās ga...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Martins 2015. gada 16. novembris 02:00
fantastisks galjas aizvietotaajs :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni