Pildītie kabači jeb pilnie puncīši

4 1
Pildītie kabači jeb pilnie puncīši
Foto: Depositphotos

Sastāvdaļas

  • Kabači
  • Malta gaļa (pēc izvēles)
  • Siers
  • Paprika
  • Tomāti
  • Sīpoli
  • Ķiploki
  • Sāls
  • Pipari
  • Zaļumi (pēc izvēles)

Pagatavošana

70 min.
  1. Ja kabači nav lieli un miziņa tiem ir mīksta, tad tos nevajag mizot, bet ja miziņa ir ļoti cieta, tad gan labāk plānu miziņu nomizot. Tad kabaci pārgriež uz pusēm un izņem sēkliņas.
  2. Sagatavo pildījumu. Smalki sagriež papriku, tomātu, sīpolus, zaļumus un piespiež klāt ķiplokus, tad visu sajauc kopā ar malto gaļu, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
  3. Tad iegūto masu pilda kabaču pusītēs un liek cepties cepeškrāsnī 200 - 220 grādos uz 30 - 40 min. (kamēr kabacis mīksts un gaļa gatava)
  4. Tad pārber ar sieru un vēl 5min pacep.
  5. Pasniedz ar skābu krējumu, majonēzi vai tomātu mērci (pēc izvēles).
  6. Gatavs!
  7. P.s- visu sastāvdaļu daudzums atkarīgs no vēlamās konsistences, kabaču lieluma un ēdāju skaita. Ja vēlas sulīgāku pievieno vairāk tomātu un paprikas ja gaļīgāku un sātīgāku, tad mazāk. Pēc patikas var pievienot arī vārītus rīsus!
  8. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni