Sākums > Receptes > Deserti

Bumbieru/šokolādes kūka

2011. gada 25. augusts
Foto: Zahrah Jureviča
Pagatavošana
120 min
1. Dekors :
2. Bumbierus nomizo, pārgriež uz pusēm, izgriež seredes un liek vārīties pievienojot visas garšvielas. Vāra uz zemas uguns apmēraqm 20, 30 min galvenais lai bumbiei anesaiet putrā. Kad bumbieri gatavi tos liek atdzesēties.
3. Pildījumam :
4. Stikla bļodā iemet salauztu šokolādi, pievieno saldo krējumu un sviestu, bļodu uzliek uz katla ar karstu ūdeni tad to vāra uz zemas temp. lēnām maisot gaida kad masa kļūs viendabaīga. Masu liek atdzesēties istabas temp.
5. Cepumam :
6. Samaisa visas sausās sastāvdaļas un pievieno kubiņos sagrieztu svietu, neatlaidīgi maisot jāpanāk "drupačaina" konsistence, tad pievieno olas dzeltenumu un ūdeni, maisot iegūst viendabīgu masu un liek ledusskapī atdzist uz apmēram 30, min.
7. Tad mīklu izrulē un ieliek panna (vislābāk ar izņemamu apakšiņu, un ieliek saldētavā atkal uz apmēram 30 min.
8. Uzzsilda cepeškrāsni uz 180C un liek cepumu cepties uz kādām 15 min.
9. Kad cepums atdzisis tajā ielej istabas temp. atdzesēto šokolādes masu un ieliek ledusskapī uz kādu stundu. Tad izdekorē ar bumbieriem pēc sirds patikas un buon appetito.
Uz augšu