Kartupeļu- gaileņu ņņņammmīgais sacepums

4 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi ( ņemat tik, cik uz aci liekas, ka sagrieztā veidā varētu piepildīt pusi no jūsu izvēlētā cepamtrauka)
  • 1.5 1,5 l gaileņu
  • 200 g saldā krējuma
  • Dilles
  • Krievijas siers

Pagatavošana

30 min.
  1. Ieslēdat cepeškrāsni uz 200 grādiem. Sagriežat kartupeļus ~5mm plānās sķēlītēs. Izklājat ar tiem nedaudz vairāk kā pusi cepamtrauka. Tad sagriežat gailenes. Ne pārāk smalki, varētu teikt tā nevīžīgi. Apcepat gailenes pannā, no tā brīža, kad viņas ir kārtīgi sasulojušās, vēl ~3min. Tad pievienojat saldo krējumu. Pa to laiku izsķīdiniet nelielā daudzumā auksta ūdens 1 t/k miltus. Tā lai bez kunkuļiem. Pievienojat mērcei. Neļaujat mērcei sākt burbuļot! Tad pievienojiet maltus piparus pēc garšas un sāli nedaudz vairāk kā parastai gaileņu mērcei, jo daļa sāls sasūksies kartupeļos. Ja ir, tad arī nedaudz kartupeļu garšvielas. Beigās pievienojiet sagrieztas dilles. Mērci lejat virsū kartupeļiem. Tā, lai gailenes izklājas vienmērīgi. Beigās bagātīgi uzrīvējat sieru un liekat cepeškrāsnī uz 15 min. Labāk, ja ir, tad režīmā, kur siltums nāk tikai no apakšas, lai pārliecinātos, ka nepiedeg siers, bet itkā tā nevajadzētu notikt. Centos detalizēti, labu apetīti! :)

Komentāri

Madara 2014. gada 14. augusts 18:16
ļoti, ļoti garšīgi. Tikai cepu ilgāk, savādāk kartupeļi bija cieti.
Inese 2013. gada 1. septembris 19:33
Izcili....
Līga 2012. gada 1. augusts 19:05
Ļoti garšīgi!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni