Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Viltotais zaķis [fotorecepte

2011. gada 22. augusts
Foto: TeddyWife
Pagatavošana
80 min
1. sajaucam kopā maltās gaļas, pievienojam olas, sāli, piparus un citas garšvielas pēc izvēles, kā arī iespiežam klāt ķiplokus, un ierīvējam arī burkānus.
2. Cūkas malto gaļu izvēlos netreknu (tirgū pašiem var izvēlēties netreknu gaļas gabalu un paprasīt, lai to samaļ). Ja patīk ķimenes, var pievienot papildus vēl pāris tējkarotes ķimeņu. tas pats attiecas arī uz burkāniem (max. 5 vidēji burkāni). Pēc vēlēšanās drīkst pievienot arī sakapātu sīpolu. Bet kopumā jau pie viltotā zaķa var viskautko likt klāt, gan žāvētu gaļu, gan pa vidu ielikt vārītu olu un citus labumus..
Foto: TeddyWife
3. tad to visu masu LABI samaisam un samīcam. Ja vēlas tādu pufīgāku zaķi, var pievienot pāris ēdamkarotes krējuma, kā arī izmērcētas 3 baltmaizes šķēles. Bet es to visu nelietoju.
Foto: TeddyWife
4. kad masa ir samaisīta, veidojam no gaļas kukulīšus un liekam uz paplātes, kas iepriekš ir nedaudz ietaukota. Ideāli, ja kukulīšiem pa virsu iebaksta pāris caurumus, lai gaiss tiktu arī zaķim pa vidu un tur nebūtu jēls.
Foto: TeddyWife
5. Cep 200 grādos, apmēram 50-60min.
Foto: TeddyWife
6. Pasniedz siltu ar kartupeļiem un salātiem. Bet nākamajā dienā lieliski iet kopā ar maizīti un mārrutkiem, nav jāsilda.
Foto: TeddyWife
Uz augšu