Viltotais zaķis [fotorecepte

4 1

Sastāvdaļas

  • 600 g maltas cūkgaļas
  • 400 g malta liellopa gaļas
  • 6 -8 daiviņas ķiploka
  • 2 burkāni
  • 2 tējkarotes ķimeņu
  • 2 olas
  • Sāls, pipars, garšvielas maltai gaļai

Pagatavošana

80 min.
  1. sajaucam kopā maltās gaļas, pievienojam olas, sāli, piparus un citas garšvielas pēc izvēles, kā arī iespiežam klāt ķiplokus, un ierīvējam arī burkānus.
  2. Cūkas malto gaļu izvēlos netreknu (tirgū pašiem var izvēlēties netreknu gaļas gabalu un paprasīt, lai to samaļ). Ja patīk ķimenes, var pievienot papildus vēl pāris tējkarotes ķimeņu. tas pats attiecas arī uz burkāniem (max. 5 vidēji burkāni). Pēc vēlēšanās drīkst pievienot arī sakapātu sīpolu. Bet kopumā jau pie viltotā zaķa var viskautko likt klāt, gan žāvētu gaļu, gan pa vidu ielikt vārītu olu un citus labumus..
    Cūkas malto gaļu izvēlos netreknu (tirgū pašiem var izvēlēti...
  3. tad to visu masu LABI samaisam un samīcam. Ja vēlas tādu pufīgāku zaķi, var pievienot pāris ēdamkarotes krējuma, kā arī izmērcētas 3 baltmaizes šķēles. Bet es to visu nelietoju.
    tad to visu masu LABI samaisam un samīcam. Ja vēlas tādu puf...
  4. kad masa ir samaisīta, veidojam no gaļas kukulīšus un liekam uz paplātes, kas iepriekš ir nedaudz ietaukota. Ideāli, ja kukulīšiem pa virsu iebaksta pāris caurumus, lai gaiss tiktu arī zaķim pa vidu un tur nebūtu jēls.
    kad masa ir samaisīta, veidojam no gaļas kukulīšus un liekam...
  5. Cep 200 grādos, apmēram 50-60min.
    Cep 200 grādos, apmēram 50-60min.
  6. Pasniedz siltu ar kartupeļiem un salātiem. Bet nākamajā dienā lieliski iet kopā ar maizīti un mārrutkiem, nav jāsilda.
    Pasniedz siltu ar kartupeļiem un salātiem. Bet nākamajā dien...

Komentāri

jomajo 2016. gada 7. oktobris 15:16
Super recepte, iznāk ķoti garšīgs
Arita 2016. gada 7. augusts 20:53
Ļoti laba recepte! man tikai piebilde, ka es gandrīz visu cepšanas laiku uz pannas uzliku folliju, lai būtu sulīgāks. Bet cepšanas beigās foliju noņemu, lai iegūtu brūnu garoziņu.
asara 2016. gada 8. aprīlis 16:18
Cilvēki mīļie nu nelietojiet vegetu, tā ir ĢIFTE[ INDE ]

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni