Vīramātes pīrādziņi

3 1
Pirms vairākiem gadiem ,braucot pie vīramātes ,mani bieži cienāja ar šādiem pīrāgiem.Tos varēju apēst tik daudz, ka kauns palika, tik gardi!Tāpēc reiz palūdzu recepti un nu tos gatavoju pati.Viņa tos pildīja ar gaļu un āboliem, bet es izmēģināju arī citādus pildījumus.

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 1 kg miltu
  • 400 g margarīna
  • 2 glāze/s piena
  • 1 paciņa rauga (var arī sauso)
  • 1 ola
  • Pildījumam:
  • Ābolu ievārījums
  • Kūpināta gaļa, bet var jebko

Pagatavošana

60 min.
  1. Uzkarsē pienu ar margarīnu(bet nevāra), uzraudzē raugu. Ja ir sausais raugs, vienkārši pieber miltiem. Visu samīca mīklā, kamēr nelīp ne pie rokām, ne galda.
  2. Izrullē pa daļām apm. 3 mm biezumā, uzliek virsū lielāku šķīvi un apgriež ar nazi tam apkārt. Tad sadala 8 daļās, katrai daļai uzliek vidū nedaudz pildījuma un no platā gala satin.
    Izrullē pa daļām apm. 3 mm biezumā, uzliek virsū lielāku šķī...
  3. Tad liek uz ietaukotas pannas, pārsmērē ar sakultu olu un cep gaiši brūnus.
    Tad liek uz ietaukotas pannas, pārsmērē ar sakultu olu un ce...
  4. Pildījumam var likt to pašu, ko speķa pīrāgiem, vai arī vārītu maltu gaļu, sajauktu ar sīpoliem un olu, var siera, ābolu gabalus, ievārījumu, sēnes. Kas nu kuram labāk garšo. Iznāk ļoti daudz - 2 paplātes ar kaudzīti, tāpēc ikdienai visas sastāvdaļas var ņemt uz pusi mazāk. Virsū sāļajiem var uzlikt dažas ķimenes, saldajiem- sezama sēkliņas. Mīklai neļauj rūgt un neliek ne sāli, ne cukuru. Tikko pagatavo, tā rullē,griež un cep.

    Lai labi garšo!
    Pildījumam var likt to pašu, ko speķa pīrāgiem, vai arī vārī...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

mango 2011. gada 16. decembris 21:58
Es gan lieku šo mīklu ledusskapī uz 30-60 min.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize