Vīramātes pīrādziņi

2011. gada 12. augusts
Foto: Gunta Adamoviča
Pirms vairākiem gadiem ,braucot pie vīramātes ,mani bieži cienāja ar šādiem pīrāgiem.Tos varēju apēst tik daudz, ka kauns palika, tik gardi!Tāpēc reiz palūdzu recepti un nu tos gatavoju pati.Viņa tos pildīja ar gaļu un āboliem, bet es izmēģināju arī citādus pildījumus.
Pagatavošana
60 min
1. Uzkarsē pienu ar margarīnu(bet nevāra), uzraudzē raugu. Ja ir sausais raugs, vienkārši pieber miltiem. Visu samīca mīklā, kamēr nelīp ne pie rokām, ne galda.
2. Izrullē pa daļām apm. 3 mm biezumā, uzliek virsū lielāku šķīvi un apgriež ar nazi tam apkārt. Tad sadala 8 daļās, katrai daļai uzliek vidū nedaudz pildījuma un no platā gala satin.
Foto: Gunta Adamoviča
3. Tad liek uz ietaukotas pannas, pārsmērē ar sakultu olu un cep gaiši brūnus.
Foto: Gunta Adamoviča
4. Pildījumam var likt to pašu, ko speķa pīrāgiem, vai arī vārītu maltu gaļu, sajauktu ar sīpoliem un olu, var siera, ābolu gabalus, ievārījumu, sēnes. Kas nu kuram labāk garšo. Iznāk ļoti daudz - 2 paplātes ar kaudzīti, tāpēc ikdienai visas sastāvdaļas var ņemt uz pusi mazāk. Virsū sāļajiem var uzlikt dažas ķimenes, saldajiem- sezama sēkliņas. Mīklai neļauj rūgt un neliek ne sāli, ne cukuru. Tikko pagatavo, tā rullē,griež un cep.

Lai labi garšo!
Foto: Gunta Adamoviča
Uz augšu