Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Neparastie kāpostu tīteņi

2011. gada 11. augusts
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
50 min
1. Uzliek vārīties rīsus (vāra tik ilgi, kamēr paliek mīksti, bet ne putra).
2. Sagriež smalki 1/3 kāposta.
3. Sarīvē burkānus.
4. Sagriež un apcep sīpolu.
5. Kad rīsi jau gatavi, nokāš, noskalo ar ūdeni, lai nav salipuši un ļauj tiem nedaudz notecēt.
6. Visas sastāvdaļas saliek lielā bļodā un sajauc, vislabāk ar rokām.
7. Pannā ielej eļļu tā vairāk un liek sildīties.
8. Veido neparastos kāpostu tīteņus līdzīgi kā kotletes tik lielākus.
9. Liek pannā cepties tik ilgi, līdz visas malas ir smuki brūnas.
10. Gatavos, neparastos kāpostu tīteņus liek lielā katlā, līdz visi ir izcepti.
11. Pagatavo mērci: bļodā ielej vārītu ūdeni apm. 0,5 l, pievieno klāt tomātu mērci un krējumu pēc garšas, un visu samaisa.
12. Gatavo mērci pārlej pāri neparastajiem kāpostu tīteņiem.
13. Liek sautēties uz lēnas uguns apmēram 10 min.

Labu apetīti!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu