Neparastie kāpostu tīteņi

4 1

Sastāvdaļas

  • Neparasto kāpostu tīteņu masai:
  • 1 kg maltās gaļaa
  • 1/3 neliela kāposta
  • 2 burkāni
  • 125 g rīsu jeb 1 paciņa
  • 1 sīpols
  • 2 olas
  • 2 ēd. k. miltu
  • Mērcei
  • Vārīts ūdens
  • Tomātu mērce
  • Skābais krējums

Pagatavošana

50 min.
  1. Uzliek vārīties rīsus (vāra tik ilgi, kamēr paliek mīksti, bet ne putra).
  2. Sagriež smalki 1/3 kāposta.
  3. Sarīvē burkānus.
  4. Sagriež un apcep sīpolu.
  5. Kad rīsi jau gatavi, nokāš, noskalo ar ūdeni, lai nav salipuši un ļauj tiem nedaudz notecēt.
  6. Visas sastāvdaļas saliek lielā bļodā un sajauc, vislabāk ar rokām.
  7. Pannā ielej eļļu tā vairāk un liek sildīties.
  8. Veido neparastos kāpostu tīteņus līdzīgi kā kotletes tik lielākus.
  9. Liek pannā cepties tik ilgi, līdz visas malas ir smuki brūnas.
  10. Gatavos, neparastos kāpostu tīteņus liek lielā katlā, līdz visi ir izcepti.
  11. Pagatavo mērci: bļodā ielej vārītu ūdeni apm. 0,5 l, pievieno klāt tomātu mērci un krējumu pēc garšas, un visu samaisa.
  12. Gatavo mērci pārlej pāri neparastajiem kāpostu tīteņiem.
  13. Liek sautēties uz lēnas uguns apmēram 10 min.

    Labu apetīti!
    Liek sautēties uz lēnas uguns apmēram 10 min.

Labu apetīt...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

zv 2016. gada 26. oktobris 17:56
Nu vot beidzot laikam atradu recepti, tādiem slinkajiem tīteņiem, kādus gibu, kādi bija padomju laiku ēdnīcā.
Zane 2013. gada 5. oktobris 16:47
Tipiski latviesi pleesaas jebkur un par jebko ha ha kauns :D
Zane 2013. gada 5. oktobris 16:47
Tipiski latviesi pleesaas jebkur un par jebko ha ha kauns :D

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni