Sākums > Receptes > Uzkodas

Cūkas galvassiers

2011. gada 9. augusts
Foto: Kristīne Budeviča-Rešetņaka
Pagatavošana
200 min
1. Vāra cūkas galvu. Var pievienot lauru lapas un piparus garšai. Kad galva gatava, no tās atdala gaļu un sagriež gabaliņos. No gabaliņu lieluma atkarīgs produkta izskats. Atsevišķi izvāra burkānus un sagriež kubiciņos. Trauka apakšā saber burkānus un virsū uzliek gaļu. To visu aplej ar nelielu daudzumu buljona, kura varījās galva. Uz trauka uzliek, piemēram, apgāztu šķīvi, un virsū kautko smagu, piemēram, akmeni. Noliek vēsā vietā, lai atdziest un atstāj uz vairākām stundām. Pēc tam šķīvi noņem, kārtīgi izņem "sieru" no trauka un var pasniegt.
Uz augšu