Norvēģu vafeles

2011. gada 9. augusts
Foto: Kristaps Kaukis
Tā diena ir izdevusies, kad tiek ceptas vafeles, jo to smaržu un garšu nekas neaizstās.. :)
Pagatavošana
20 min
1. Sakuļ olas kopā ar cukuru līdz paliek dzeltena, gaisīga masa.
2. Uz mazas uguntiņas izkausē sviestu vai margarīnu, tad pagaida, lai atdziest un iemaisa olu masā.
3. Pamazām iemaisa miltus, lai nesaiet kunkuļos. Tad pievieno cepamo pulveri un kardamonu.
4. Beigās pievieno tik daudz pienu, līdz sanāk saldajam krējumam līdzīga konsistence (varbūt drusku biezāka).
5. Ņem elektrisko vafeļu pannu (derēs arī parastā). Pirms katras vafeles no abām pusēm ieziež pannu ar sviestu. Ielej vidēji daudz mīklas un cep kamēr vafele paliek gaiši brūna.
Ēd kopā ar ievārījumu, saldējumu, zemesriekstu sviestu, sieru, u.c.

Lai labi garšo!
Foto: Kristaps Kaukis
Uz augšu