Sākums > Receptes > Zupas

Laša pastēte un zupa jeb divi no viena

2011. gada 6. augusts
Foto: alija asmusa
Pagatavošana
60 min
1. Lasis jāpērk tirgū. Laša galvai jāskatās, lai acis nav iekritušas, blāvas un duļķainas, kā arī žaunām jābūt rozā, nevis pelēkām, ieteicams arī apostīt, smaržai jābūt svaigai, kas līdzinās svaigiem gurķiem.
Foto: alija asmusa
2. Nopērkam žāvētu muguras asaku un vēderiņus.
3. Recepte ir divi vienā, jo taupot mūsu sūri nopelnīto naudiņu, varam iegūt divus ēdienus - laša pastēti un zupu!
4. Laša galvu nomazgā, atdala žaunas, liek katlā ar ūdeni. (~2 l)
5. No žāvētās asakas un vēderiņiem atdala gaļu un ievieto blenderējamajā traukā. Asaku (lielo) un ādas pievieno zupai.
6. Vāra laša atgriezumus vidēji 0.5 - 0.8 h.
7. Kamēr zupa vārās, blenderī pie laša gaļas pievieno sviestu, sāli pēc garšas, maltus piparus, dilles, pētersīli. Visu sablenderē, līdz izveidojas viendabīga masa. Liek traukā un novieto ledusskapī, lai sastingst. Pēc pāris stundām pastēte ēdama.
8. Zupu izkāš. Gaļu atdala no asakām. ja ir suns, var atdot skrimšļus un ādas.
9. Katlā olīveļļā apcep sīpolu, puravu, burkānu.
10. Lej klāt izkāsto buljonu, vāra 10 min., pievieno kubiņos sagrieztus kartupeļus. Vāra vēl minūtes 5. Beigās pievieno piparus, sāli pēc garšas, atdalīto gaļu, zaļumus un kausēto sieru.
11. Zupai jāievelkas, ēdam pēc 15 - 20 minūtēm.
12. Lieliska recepte krīzes apstākļos - sātīga un veselīga zupa un garšīga, dabīga laša pastēte brokastīm un uzkodām. Pasniedzot zupai pievieno svaigus zaļumus, pastētei - sīpolu vai puravu.
13. Lai labi garšo!
Uz augšu