Laša pastēte un zupa jeb divi no viena

4 1

Sastāvdaļas

  • Pastētei:
  • 1 žāvēta laša asaka
  • 3 žāvēti laša vēderiņi žāvēti
  • 50 g sviesta
  • Sāls
  • Malti pipari
  • Zaļumi
  • Zupai:
  • Laša galva 1 gb
  • Asaka, ādas, kas palika pāri atdalot gaļu pastētei
  • Sīpols, puravs
  • Burkāns
  • Kartupeļi
  • Zaļumi
  • Sāls
  • Pipari
  • Zaļumi
  • Olīveļla cepšanai
  • 2 ēdk. kausētais siers

Pagatavošana

60 min.
  1. Lasis jāpērk tirgū. Laša galvai jāskatās, lai acis nav iekritušas, blāvas un duļķainas, kā arī žaunām jābūt rozā, nevis pelēkām, ieteicams arī apostīt, smaržai jābūt svaigai, kas līdzinās svaigiem gurķiem.
    Lasis jāpērk tirgū. Laša galvai jāskatās, lai acis nav iekri...
  2. Nopērkam žāvētu muguras asaku un vēderiņus.
  3. Recepte ir divi vienā, jo taupot mūsu sūri nopelnīto naudiņu, varam iegūt divus ēdienus - laša pastēti un zupu!
  4. Laša galvu nomazgā, atdala žaunas, liek katlā ar ūdeni. (~2 l)
  5. No žāvētās asakas un vēderiņiem atdala gaļu un ievieto blenderējamajā traukā. Asaku (lielo) un ādas pievieno zupai.
  6. Vāra laša atgriezumus vidēji 0.5 - 0.8 h.
  7. Kamēr zupa vārās, blenderī pie laša gaļas pievieno sviestu, sāli pēc garšas, maltus piparus, dilles, pētersīli. Visu sablenderē, līdz izveidojas viendabīga masa. Liek traukā un novieto ledusskapī, lai sastingst. Pēc pāris stundām pastēte ēdama.
  8. Zupu izkāš. Gaļu atdala no asakām. ja ir suns, var atdot skrimšļus un ādas.
  9. Katlā olīveļļā apcep sīpolu, puravu, burkānu.
  10. Lej klāt izkāsto buljonu, vāra 10 min., pievieno kubiņos sagrieztus kartupeļus. Vāra vēl minūtes 5. Beigās pievieno piparus, sāli pēc garšas, atdalīto gaļu, zaļumus un kausēto sieru.
  11. Zupai jāievelkas, ēdam pēc 15 - 20 minūtēm.
  12. Lieliska recepte krīzes apstākļos - sātīga un veselīga zupa un garšīga, dabīga laša pastēte brokastīm un uzkodām. Pasniedzot zupai pievieno svaigus zaļumus, pastētei - sīpolu vai puravu.
  13. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas