Marinētie gurķu zaldātiņi

3 1

Sastāvdaļas

  • 2.5 kg gurķu
  • 2 ēd. k. ķiploku
  • 2 glāze/s cukura (500 ml)
  • 1 glāze/s sāls (250 ml)
  • 1 glāze/s etiķa (250 ml)
  • 1/2 glāze/s eļļas (125 ml)
  • Pētersīļi

Pagatavošana

30 min.
  1. Sagriež gurķus garenās šķēlēs, t.i. gareniski uz pusēm un vēl 3 daļās.
  2. Sasmalcina ķiplokus, pētersīļu un pievieno visas atlikušās sastāvdaļas, visu rūpīgi samaisa, atļauj ievilkties 4 stundas, ik pa laikam apmaisot.
  3. Pēc 4 stundām liek gareniski, t.i. stateniski 800 g. burkās un aplej ar savu sulu, kas ir izveidojusies tiem nostāvoties. Liek vākus un pastarizē kamēr karsts vāks. Apvāž uz mutes, nākamā dienā liek aukstumā (pagrabā).

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Ija 2011. gada 8. augusts 13:58
500 gr cukura uz 2.5 kg gurķu?? piešī cukura, sāls un etiķa daudzuma iekonsrvēts bez burkas un vāka, vajadzētu glabāties 2 gadus, tik kurš ēdīs???

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi