Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Makaroni ar malto gaļu2

2011. gada 4. augusts
Foto: Lelde Pētersone
Pagatavošana
30 min
1. Recepte zināma,tomēr nianses mēdz atšķirties un šis ir man ierastais -makaroni ar gaļu- pagatavošanas veids.
2. Uz makaronu paciņas rakstīts cik daudz ūdens vajadzīgs un cik ilgi jāvāra.(Man bija parastākie "Optima līnija" makaroni un uz 200 g vajadzēja 2 litrus ūdens) Tātad ielejam katlā ūdeni,pieberam sāli un uzvāram.Kad ūdens sāk vārīties -ber iekšā makaronus,uzvāra,bet jāuzmanās lai nav pārāk mīksti! Kad makaroni izvārījušies,nokāš caurdurī ,pagaidām vairs makaronus neaiztikt.Pa to laiku sagriež smalki sīpolus.Sakarsē pannā eļļu un apcep sīpolus līdz tie ir caurspīdīgi,zeltaini.Kad sīpoli sacepti tos noņem no pannas,ieliek kādā trauciņā. Tagad atbrīvotajā pannā liek malto gaļu,kuru uzreiz uz pannas saspaida ar dakšiņu lai neveidojas lieli gabali. Pa virsu gaļai uzdrupina pusi buljona kubiņa un uzber piparus,samaisa un apcep gaļu,līdz tā sāk palikt pelēka ar minimālu brūnumu.Tad gaļai pievieno smalki sagrieztu,pirms tam nomizotu tomātu(tomāta mizu var viegli dabūt nost iegriežot ar nazi krustiņu zem tomāta un applaucējot verdošā ūdenī) ,arī tomātu saspaida ar dakšiņu-lai labāk savelkās viss kopā un uzliek vāku,pasutina uz lēnas uguns. Gaļa gatava, atliek tikai pievienot sīpolus,samaisa,tagad pēdējais -tam visam pievieno izvārītos,nokāstos makaronus. Visu samaisa kopā un uzgriež vairāk uguni,lai nedaudz apcepjas apmaisa ar lāpstiņu,griežam plītij uguni nost. Un ir gatavs! Pasniedz ar skābo krējumu.
Uz augšu