Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Gaļas bumbiņas gailenēs

2011. gada 2. augusts
Foto: Daumants Bērziņš
Pagatavošana
30 min
1. Visi zin,kā pagatavot kotletes, frikadeles vai sēņu mērci :) Piedāvāju netradicionālu variantu kā sēnes sadzīvināt ar malto gaļu -
2. Sēnes sagriež cik nu katrs smalki vēlas, liek cepināties uz mazas uguntiņas, pannai vāks virsū, pa to laiku ļoti vienkārši- ņem malto gaļu un saviļā 2X pēc izmēra frikadelītes - gaļai klāt NEKO neliek! Sēnes ir pacepinātas, bet sula vēl pannā garo- nu tad sēnēm liek virsū tās gaļas bumbiņas kas sanākušas :) uzber drusku sāli. Pannai vāku virsū, lai sautējas. Tas kas pannā sautējas, jāaiztiek pēc apmēram 10- 15 minūtēm- uzmanīgi jaapgriež tās gaļas bumbiņas uz otru pusi- tur būs gailenespielipuša- tas forši un tad- sīpolmīļi liek lāt gredzenos sagrieztu sīpolu, pēc izvēles. Atkal pannai vāks virsū- uz mazas uguntiņas lai burbuļo, ja nepieciešams, var drusku piešaut ūdeni. Vienlaicīgi ar visu šo procesu izvāra jaunos kartupelīšus- un kad tie gatavi ņem visu nost no plīts un servē pēc patikas ar, piemēram, svaigu gurķu salātiņiem :)
3. Lai garšo!
Uz augšu