Magoņmaizītes

4 1

Sastāvdaļas

  • 1 /2 kg miltu
  • 200 ml piena
  • 50 ml ūdens
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • Šķipsniņa sāls
  • 2 olas
  • Paciņu sausā rauga
  • 100 g sviesta vai 5 ēdamkarotes eļļas

Pagatavošana

90 min.
  1. 1 Iemaisa raugu siltā ūdenī
  2. 2 Ieber bļodā pusi miltu, sasilda pienu kopā ar sviestu,cukuru un sāli.
  3. 3 Ielej pienu un maisa mīklu
  4. 4 Pieliek olas un rūpīgi maisa
  5. 5 Pieber atlikušos miltus un mīca mīklu
  6. 6 Mīca,mīca pagaršo un turpina mīcīt, kāmēr mīkla vairs nelīp pie rokām
  7. 7Pārkl'j mīklu ar dvielīti un atstāj siltā vietā uz 30 min, lai tā uzrūgst
  8. 8 Kamēr mīkla rūgst,sakuļ olu pārziešanai
  9. 9 Veido bulciņas- paņem mazliet mīklas un izrullē desiņu
  10. 10 saplacina to un mazliet vidū iesmērē sviestu
  11. 11 Ieber vidū cukuru
  12. 12 Aiztaisa desiņu ciet
  13. 13 Sarullē kā gliemezīti
  14. 14 Galiņu iespiež bulciņas vidū
  15. 15 Apsmērē bulciņu ar olu
  16. 16 Uzber magones
  17. 17 Cep cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 15 min
  18. ŅAMM, BULCIŅAS GATAVAS!

Komentāri

aleksandra 2016. gada 11. oktobris 21:52
izskatās gardi . es varu uzstaisīt pat deviņos gados. kādu raugu ņemt ,kādus miltus
Lauma 2012. gada 7. novembris 18:51
Cik daudz bulciņu apmēram sanāk ar šo daudzumu sastāvdaļu?
Autors 2012. gada 31. marts 19:42
man jau tikai desmit

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti