Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Rikotas kūka ar banāniem un riekstiem

2011. gada 17. jūlijs
Foto: Anastasija Plotičkina
Pagatavošana
70 min
1. Olas sakuļ kopā ar cukuru apmēram 2 min.
2. Pievieno olām rikotas sieru un labi samaisa.
3. Pie rikotas masas pievieno miltus, maisa līdz masa kļūst viendabīga.
4. Banānus sagriež ripiņās.
5. Apaļu cepamo trauku sasmērē ar sviestu un pārklāj ar 1/3 rikotas masas.
6. Nākamā kārtā liek 1/2 banāna un 1/2 riekstu. Tad atkal 1/3 rikotas masas un 1/2 banānu ar riekstiem. Pēdēja kārtā būs rikota.
7. Jau iepriekšs sakarsētā krāsnī līdz 220°C liek kūku un cep, kamēr augšējā kārta paliek brūngana.

Lai labi garšo!
Foto: Anastasija Plotičkina
Uz augšu