Itāļu kruasāni (italiano croisant)

5 1
Itāļu kruasāni (italiano croisant)
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

16 porcijas
  • 450 g kviešu miltu
  • 25 g svaiga vai 8 g sausā rauga
  • 1-2 ēd. k. cukura
  • 2 olas
  • 180 g sviesta
  • Sāls
  • Olīveļļa

Pagatavošana

260 min.
  1. Raugu samaisa ar 150 ml silta ūdens, atstāj uz 10 min un pēc tam samaisa.
  2. Miltus ieber lielā traukā.
  3. 30 g sviesta sasilda ar rokām un pārber ar miltiem.
  4. Pievieno 1 olu, cukuru, 1/2 sāls, raugu un maisa mīklu 10-15 min.
  5. Galdu pārklāj ar miltiem un mīklu izveltnē taisnstūrī 50x20 cm.
  6. Atlikušo sviestu pārdala uz 3 daļām.
  7. 1/3 sviesta uzsmērē uz 2/3 mīklas, nedaudz atstājot tukšu vietu pa malām, apmēram, 2-3 cm. Nesasmērētu mīklas gabalu aizloka uz pusi sasmērēta un pārklāt ar atlikušo sasmērēto. Malas labi saspiež un atkal izveltnē taisnstūri 50x20, pagriež mīklu uz 90° grādiem pa labi. Ietin mīklu cepampapīrā un dvielī, noliek to ledusskapī uz 30 min.
  8. Pilnībā atkārtot vēl 2 reizes 7. soli.
  9. Atkārto 7. soli vel 3 reizes, tikai bez sviesta un noliek ledusskapī tikai pēc trešās reizes.
  10. Mīklu pārgriež uz pusi (sanāk 2 kvadrāti) un katru pusīti pārgriež pa diagonāli, lai sanāk trijstūri, un izveido kruasānus. Noliek tos cepamtraukā. Pārklāj ar 1 sakultu olu, atstāj uz 40 min. aukstā cepeškrāsnī.
  11. Sakarsē cepeškrāsni līdz 220° un cep 10 min. un uzreiz izņem no krāsns.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize