Cannelloni ar gaļas pildījumu

3 1

Sastāvdaļas

  • 1 paka cannelloni makaronu
  • 500 g maltās gaļas
  • 2 vidēji sīpoli
  • 1 paprika
  • 800 ml tomātu savā sulā
  • 200 g labi kūstoša siera
  • 100 - 200 ml tomātu mērces – Spilvas klasisko
  • 3 tējk. Toskānas brusketas jeb Vidusjūras garšaugu maisījuma
  • Sāls
  • Pipari
  • 1 tējk. kaltētu ķiploku
  • Olīveļļa
  • Sviests
  • Svaiga bazilika lapas

Pagatavošana

90 min.
  1. Pannā uzkarsē olīveļļu un sviestu.
    Pannā uzkarsē olīveļļu un sviestu.
  2. Pievieno smalki sagrieztus sīpolus, pasvīdina apmēram 2-4 minūtes uz lēnas uguns.
    Pievieno  smalki sagrieztus sīpolus, pasvīdina apmēram 2-4 m...
  3. Pievieno kubiciņos sagrieztu papriku, pasautē zem vāka līdz paprika pusgatava.
    Pievieno kubiciņos sagrieztu papriku, pasautē zem vāka līdz...
  4. Pievieno sakapātos tomātus bez sulas. Sautē līdz pirmajam burbulim.
    Pievieno sakapātos tomātus bez sulas. Sautē līdz pirmajam bu...
  5. Pievieno sāli, svaigi maltos melnos piparus un 2 tējk. Toskānas brusketas, apmaisa. Atstāj zem vāka pasautēties 5 min uz lēnas uguns. Sautē līdz viss ir mīksts.
  6. * cepot un sautējot dārzeņus vajadzētu vairāk sautēt, nevis cept.
    * cepot un sautējot dārzeņus vajadzētu vairāk sautēt, nevis...
  7. Maltajai gaļai pievieno piparus, sāli.
  8. Pievieno dārzeņu sautējumu.
    Pievieno dārzeņu sautējumu.
  9. Te man ienāca galvā ideja, ka kaut kas trūkst un tad es piešāvu klāt kaltētus ķiplokus, jo nekaltēto uz to momentu nebija. Kaltēto vietā var pievienot kādu saspaidītu svaiga ķiploka daivu pie „5)”.
    Te man ienāca galvā ideja, ka kaut kas trūkst un tad es pieš...
  10. Ņem cepam trauku, smērē ar sviestu. Var izmantot arī paplāti- no dubultas folijas uztaisa formiņu ar augstākām malām, apsmērējam ar sviestu un...
    Ņem cepam trauku, smērē ar sviestu. Var izmantot arī paplāti...
  11. Tagad pildām trubiņās.
  12. * ja cepšana paredzēta vakarpusē, tad pildījumu var uztaisīt ātrāk, bet pildīt trubiņās vēlams pirms cepšanas, jo savādāk mirsktošās trubiņas sāks plīst.
    * ja cepšana paredzēta vakarpusē, tad pildījumu var uztaisīt...
  13. Līdz visas sapildītas!
    Līdz visas sapildītas!
  14. Tomātu sulai no konserva pievieno sāli, piparus, 1 tējk. brusketas, samaisa un lej pāri cannelloni makaroniem.
  15. * ja sanāk, ka caneloni nav pilnībā nosegti, tad tomātu mērci atšķaida ar ūdeni, un pārlej tā, lai viss būtu gandrīz nosegts. Svarīgi, lai viņi visi būtu samitrināti ar mērci, jo makaroni gatavojas ātri.
    * ja sanāk, ka caneloni nav pilnībā nosegti, tad tomātu mērc...
  16. Pārkaisa ar sarīvētu sieru un liek karstā cepeškrāsnī iekšā 200 grādos uz apmēram 35-40min jeb kamēr makaroni gatavi un siers zeltains.
  17. Pasniedz karstu, pārkaisot ar svaigām bazilika lapiņām.
  18. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Gunda 2016. gada 26. marts 08:15
Paldies, lieliska recepte, detalizēti galveniesoļi, ļoti labi ieteikumi! Izdevās perfekti, vīrs sajūsmā, pašai lepnums.
anna meza 2015. gada 30. novembris 09:20
Es vēl pielēju saldo krejumu tai mērcei un atstāju dažus tomātu gabalus mērcē. Garšoja fantastico

vik 2014. gada 17. maijs 14:35
Krista.
Pēc idejas šķidrumam kurā vārās(sautējās) tie makaroni vajadzētu būt pietiekamā daudzumā lai tie vārītos.
Pārtika mazliet sliktāk vārās skābos šķidrumos. Bet vai tas attiecās arī uz makaroniem, īsti nezinu... (tomātu mērces mēdz būt skābas)
Risinājums - izvāri tās trubiņa līdz pusgatavībai (tā ka ir tikai mazdrusk apvārītas)atsevišķi, atdzesē un tad pildi.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni