Vārītu kartupeļu biezputra kurzemnieku gaumē

3 1
Vārītu kartupeļu biezputra kurzemnieku gaumē
Foto: Depositphotos.com
Šo ēdienu man iemācīja gatavot vīrs, bet viņam savukārt - viņa māte. Gatavošanai var izmantot arī vecos kartupeļus, bet tad tam nav tā īpatnējā garša. Lai garšo.

Sastāvdaļas

  • 250 g jauno kartupeļu
  • 75 g sīpolu
  • 80 g skābā krējuma
  • Garšvielas
  • Dilles
  • 200 g piena

Pagatavošana

30 min.
  1. Veic kartupeļu un sīpolu pirmapstrādi.
  2. Kartupeļus liek verdošā sālsūdenī, vāra līdz gatavībai, nokāš.
  3. Kartupeļus sastampā, pievieno kubiņos sagrieztu svaigu sīpolu, sasmalcinātas dilles un samaisa ar krējumu.
    Pasniedz ar pienu vai kefīru.

    Labu apetīti!
    Kartupeļus sastampā, pievieno kubiņos sagrieztu svaigu sīpol...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Gunārs 2013. gada 3. jūnijs 15:44
Es gan ieteiktu sīpolus izspiet caur sīpolu vai ķiploku spiedi, pievienot nedaudz piena un vēlreiz uzvārīt, un beigās pievienot ēdamkaroti sviesta! Būs daudz, daudz garšīgāk!
L...e 2012. gada 27. maijs 18:21
Kartupeļu biezputru taisa visā Latvijā, tādēļ neverētu to piedēvēt tikai pie kurzemniekiem
AIRA 2012. gada 11. marts 21:13
ar jaunajiem kartupeļiem jā, gardi

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni