Rabarberu "šarlote"

5 1

Sastāvdaļas

  • 300 - 350 gr sagrieztu rabarberu (tā, lai noklāj visu pannu, kurā ceps rausi)
  • 4 olas
  • 4 ēd. k. cukurs
  • 4 ēd. k. milti
  • Naža gals cepamā pulvera vai sodas
  • Vaniļas cukurs vai esence

Pagatavošana

30 min.
  1. Vispirms sagatavo rabarberus. Sagriež mazos gabaliņos, ieber bļodā un pārber ar cukuru (atkarībā no vēlmes, cik saldu vai skābu gribam rausi, ja grib skābāku, tad mazāk cukura, ja saldāku, tad vairāk), parasti apmēram pusglāzi.
  2. Kamēr rabarberi savelkas ar cukuru, tikmēr sagatavo biskvīta mīklu, saputo atsevišķi olas baltumus, tad dzeltenumus.
  3. Dzeltenumus saputo ar cukuru (kopā ar vaniļas cukuru) un miltiem (kopā ar sodu vai cepamo pulveri) un iecilā baltumus.
  4. Rabarberus ber cepešpannā (iepriekš izklājot to ar cepamo papīru) un pāri lej mīklu.
  5. Cep apmēram 180 - 200 grādu temperatūrā apmēram 15 minūtes līdz zeltainai krāsai.
  6. Kad gatavs var satīt kā ruleti ar rabarberiem uz iekšu vai arī griezt gabaliņos un pasniegt.
  7. Lai labi garšo!

Komentāri

Baiba 2014. gada 25. maijs 21:21
Gardi un vienkarsi!
Iniferta 2013. gada 3. jūnijs 22:52
Rabarberus nevajag ar cukuru sajaukt arī pārāk ātri, jo tie beigās atsulojas. Cepu 200 grādos 15 minūtes. Garšoja ļoti labi. Paldies par recepti.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize