Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Fiksi-ilgais sacepums

2011. gada 7. jūlijs
Foto: Baiba Miķelsone
No sākuma man bija tikai kabacis un tad es sāku domāt, ko varētu pielikt klāt. Ideja! Klasiskais variants - kaut kāds sacepums. Piepirku klāt malto gaļu un izdomāju klāt pielikt vēl otrās dienas kartupeļus, kas bija ledusskapī.
Pagatavošana
60 min
1. Liek cepties malto gaļu.
2. Klāt liek sagrieztu sīpolu un visvisādas garšvielas, kas vien piederas pie maltās gaļas.
3. Kamēr cepās maltā gaļa, tikmēr cepamajā traukā iegriež novārītos kartupeļus. (Domāju, ka var sagriezt nevārītus kartupeļus, vienīgi tad ilgāk jācepj un plānāks sacepums sanāks).
4. Kad sacepās gaļa, izklāj pāri kartupeļiem.
5. Tad sākās garākais process. Nomizo kabaci un sagriež plānās šķēlītēs, lai ātrāk apcepas. Bez miltiem un olas.
6. Nedaudz melnākas ir, bet tas jau nekas! Apceptos kabačus klāj pāri kartupeļiem ar malto gaļu.
7. Tad ņem 2 olas, pieliek nedaudz skābā krējuma (var izmantot arī saldo krējumu, bet es izgāju ar lēto variantu un nebija tik slikti), labi daudz visādas garšvielas un nedaudz ūdens, lai šķidrāks. Šo dziru lēju pāri visiem saliktajiem produktiem.
8. Mājās bija labi daudz diļļu, tad nu arī pārkaisīju vēl tās pāri (par skādi jau nenāks!) un pārkaisīju sarīvētu sieru.
9. Liek cepeškrāsnī uz 200°C uz kādām 20 min. - tā lai ola apakšā izcepas un viss tā forši apcepjas.
10. Lai labi garšo!
Uz augšu