Biskvīta kūka

5 1

Sastāvdaļas

  • 3 olas
  • 3 ēd. k. milti
  • 3 ēd. k. cukurs
  • Mazliet citrona miziņa
  • Šķipsniņu vaniļas cukurs
  • Mazliet cepamais pūlveris
  • Ievārījums
  • 10 biezpiena šokolādes sieriņus
  • Kakao
  • 25 ml putukrējuma

Pagatavošana

120 min.
  1. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem, baltumus vienā bļodā dzeltenumus otrā.
  2. Olu dzeltenumiem pieber cukuru un samaisa. Pievieno arī caur sietiņu izsijātus miltus. Pierīvē mazliet citrona miziņas, piejauc vaniļas cukuru un cepamo pulveri. Visu kārtīgi samaisa.
  3. Tad noliek šo bļodu malā un paņem otru ar olu baltumiem. Pieber tiem šķipsniņu sāls un cukuru. Ar mikseri sakuļ olu baltumus stingrākās putās.
  4. Tad abu bļodu saturus sajauc kopā un gatavo mīklu liek cepeškrāsnī.
  5. Cep apmēram 20 min., kamēr cepas biskvīts, sagatavo mīklu nākamajai kārtai. Pavisam vajadzēs 3 kārtas.
  6. Kad biskvīti ir atdzisuši, uzmanīgi nogriež liekos biezumus (biskvītiem jābūt diezgan plakaniem).
  7. Tad liek pirmo pildījuma kārtu aveņu (vai citu) ievārījumu.
  8. Tad gatavo otrās kārtas pildījumu: biezpiena sieriņiem pieber trīs ēdamkarotes kakao un samīca.
  9. Tad tortei uzliek virsū otru biskvītu un gatavo masu uz tā uzziež.
  10. Virsū liek trešo biskvīta kārtu un ar atlikušo biezpiena sieriņu aizziež tortes sānus.
  11. Tad saputo putukrējumu un apziež visu torti ar balto virskārtu.
  12. Caur sietiņu tortei uzsijā kakao un tad var ķerties pie dekorēšanas.
  13. Lai labi garšo!

Komentāri

anna 2012. gada 1. februāris 16:36
uz cik gradiem jacep

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize