Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Braunijs - šokolādes gardums

2011. gada 4. jūlijs
Foto: Depositphotos.com
Aizmirstiet par diētisku desertu - šis tāds nav. Arī trauki būs jāsmērē. Bet visi, kas nogaršos šos sulīgos, šokolādīgos valriekstu braunijus, prasīs vēl un vēl, pašu ieskaitot. Praksē vairākkārt pārbaudīts (žurnāla recepte!) un ar šo esmu jau ieguvusi brauniju guru slavu :)). Vēlu to pašu arī Jums.
Pagatavošana
90 min
1. Uz nelielas uguns ūdens peldē izkausē šokolādi un sviestu. Slinkie vai steidzīgie kausēšanai var izmantot arī mikroviļņu krāsni.
2. Šokolādes - sviesta masai pievieno pusi cukura (250g) un vēl kādu brītiņu karsē un maisa līdz cukurs pilnībā izkūst. Ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai.
3. Olas samaisa kopā ar atlikušo cukuru un masu sadala divās vienādās daļās. Vienā no tām ielej kausēto šokolādi ar sviestu - tā nedrīkst būt karsta, citādi ola sarausies kunkuļos. Otro daļu ar mikserī puto līdz masa apjomā dubultojusies, tad to samaisa ar šokolādes masu.
4. Miltiem pievieno sāli, izsijā caur sietiņu un iemaisa šokolādes masā.
5. Pievieno riekstus- tos nevajag smalki saberzt, jo, kad braunijs ir gatavs, ir tieši forši uzkost riekstu gabalus.
6. Visu mierīgi maisa tikai tik ilgi, līdz viss vienmērīgi sajaucies.
7. Cepešpannā ar augstajām malām krusteniski ieklāj foliju, lai nekas nelītu ārā. Ielej masu - tai jābūt kādu 2 cm biezumā, tādēļ folija malu var uzlocīt tā, lai masa neizplešas pa visu pannu un ir vajadzīgajā biezumā.
8. 180 grādu karstumā cepeškrāsnī cep 30-35 min. Pēc pirmajām 25 var pārbaudīt ar sērkociņu - ja līp klāt, tad vēl šķidra šokolāde, vēl jāpacepas; ja ir dažas mitras drupačas, bet virsa sausa - ir gatavs! Ja pie sērkociņa nekas nelīp, ir jau pa ilgu cepts un ir sanākusi šokolādes kūka, nevis braunijs.
9. Kad brauniju izņem no krāsns, atļauj tam 10 min atdzist pannā un tikai tad noņem foliju un sagriež. Var ēst gan siltu, gan glabāt pāris dienas - nekas slikts nenotiks.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu