Vista saldajā krējumā

3 1

Sastāvdaļas

  • 500 g vistas fileja
  • 400 g šampinjoni
  • Apmēram 4 tomāti
  • 1 sīpols
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 1 paprika
  • 200 ml saldais krējums
  • Garšvielas
  • Lauru lapas
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

45 min.
  1. Sākumā sagriežam vistas fileju.
    Sākumā sagriežam vistas fileju.
  2. Uzliekam karsēties katlu, kurā gatavosim mērci, pa to laiku griežam sīpolu, ķiplokus, šampinjonus un papriku. Kad katls uzkarsis ielejam mazliet eļļas un liekam cepties vistu.
    Uzliekam karsēties katlu, kurā gatavosim mērci, pa to laiku...
  3. Kad vista apcepusies ņemam to ārā un liekam citā traukā. Sākam cept sīpolus ar ķiplokiem tai pašā katlā, kur cepās vista.
    Kad vista apcepusies ņemam to ārā un liekam citā traukā. Sāk...
  4. Kad sīpoli un ķiploki mazliet apbrūninās, pievienojam sagrieztos šampinjonus un ūdeni 1/4 glāzes, sautējam 3 min.
    Kad sīpoli un ķiploki mazliet apbrūninās, pievienojam sagrie...
  5. Pēc tam pievienojam papriku, apjaucam un atstājam sautēties 5 min.
    Pēc tam pievienojam papriku, apjaucam un atstājam sautēties...
  6. Pa to laiku sagriežam tomātus.
    Pa to laiku sagriežam tomātus.
  7. Pēc 5 min pievienojam tomātus un garšvielas, lauru lapas, sāli un piparus.
    Pēc 5 min pievienojam tomātus un garšvielas, lauru lapas, sā...
  8. Pārmaisa un atstājam sautēties līdz tomāti izšķīst un pievienojam klāt saldo krējumu.
    Pārmaisa un atstājam sautēties līdz tomāti izšķīst un pievie...
  9. Atjaucam, nogaršojam, ja pietrūkst garšvielu pievienojam vēl klāt.
    Atjaucam, nogaršojam, ja pietrūkst garšvielu pievienojam vēl...
  10. Beigās, ja vēlas pievienojiet zaļumus (lociņus, dilles). Piedevās var izmantot gan kartupeļus, gan makaronus, gan rīsus.
  11. Labu apetīti!

Komentāri

Arnita 2013. gada 3. janvāris 11:50
Paldies par labo recepti!
Arnita 2013. gada 3. janvāris 11:49
Ļoti garšīgi sanāca, ģimene bija sajūsmā!
Guardangel 2011. gada 2. oktobris 20:35
Ļoti garšīgi, tik prasījās drusku iebiezināt mērci, bet tā kā ēdu ar kartupeļu biezputru, tad bij ok. No sevis piešāvu vēl nedaudz kausētā siera Dzintars. Drošvien jau, ka atkarīgs arī kādas garšvielas kurš piešauj :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni