Jāņu siers (gardais)

3 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg biezpiens
  • 5 l piens
  • 3 olas
  • Ķimenes
  • Sāls
  • 100 g sviests
  • 150 g skābais krējums

Pagatavošana

120 min.
  1. Uzkarsē pienu līdz 90 grādiem.
  2. Samīcītu biezpienu pa saujai ber pienā, to maisot.
  3. Kad atdalās sūkalas un biezpiens sāk turēties kopā, to nokāš caurdurī caur divkāršu marli.
  4. Katlā izkausē sviestu. Sviestā liek notecināto biezpienu, maisot pamazām biezpienā iejauc ar sāli un as ķimenēm sakultas olas, beigās pieliek skābo krējumu, samaisa.
  5. Kad biezpiens savēlies bumbā, to izliek ar ūdeni saslapinātās (lai siers nepielīp un pirms pasniegšanas no bļodiņas viegli nāk laukā) bļodiņās.
  6. Biezpienu var ietīt marlē, uzlikt slogu uz pāris stundām.
  7. Lai labi garšo!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas