Sākums > Receptes > Uzkodas

Pilsētnieces jāņusiers

2011. gada 19. jūnijs
Foto: Inuta Gulbe
Pagatavošana
30 min
1. Lielā katlā (7-10l) uzkarsē pienu līdz vārīšanas temperatūrai, pievieno biezpienu un lēni karsē, kamēr piens atsūkalojas. Sūkalas kļūst dzidras, bet biezpiens staipīgs kā karamele vai košļene.
2. Lej ar slapju marli izklātā sietā zem kura ir spainis.
3. Silto masu viļā un ļauj notecēt sūkalām.
4. Citā katlā izkausē sviestu, liek iekšā biezpiena masu, pievieno ar sāli sakultas olas. Ja sviests būs par maz, tad siers piedegs.
5. Kad masa kļūst staipīga, tad pievieno ķimenes.
6. Masu liek mitrā marlē vai drānā, pārkaisa ar sāli un izveido saules formā. Marli sasien. Sasietam sieram liek virsū slogu.Jo tas smagāks, jo siers blīvāks un vairāk sapresēts.
7. Jāņu siers gatavs!
8. Lai labi garšo!
Uz augšu