Pilsētnieces jāņusiers

5 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg biezpiens
  • 2 - 3 olas
  • 3.8 l piens (3,8 % tauku satura)
  • 50 - 100 g īsta sviests
  • Ķimenes
  • Sāls

Pagatavošana

30 min.
  1. Lielā katlā (7-10l) uzkarsē pienu līdz vārīšanas temperatūrai, pievieno biezpienu un lēni karsē, kamēr piens atsūkalojas. Sūkalas kļūst dzidras, bet biezpiens staipīgs kā karamele vai košļene.
  2. Lej ar slapju marli izklātā sietā zem kura ir spainis.
  3. Silto masu viļā un ļauj notecēt sūkalām.
  4. Citā katlā izkausē sviestu, liek iekšā biezpiena masu, pievieno ar sāli sakultas olas. Ja sviests būs par maz, tad siers piedegs.
  5. Kad masa kļūst staipīga, tad pievieno ķimenes.
  6. Masu liek mitrā marlē vai drānā, pārkaisa ar sāli un izveido saules formā. Marli sasien. Sasietam sieram liek virsū slogu.Jo tas smagāks, jo siers blīvāks un vairāk sapresēts.
  7. Jāņu siers gatavs!
  8. Lai labi garšo!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas