Sākums > Receptes > Brokastis

Biezpiena plācenīši "bērnības klasika"

2011. gada 18. jūnijs
Foto: Depositphotos
Pagatavošana
40 min
1. Mīkstu, sausu biezpienu samīca bļodiņā diezgan viendabīgā masā, pieliek cukuru, olas, miltus, citrona miziņu.
2. Izveido plācenīšus, ko apviļā mannā.
3. Cep no abām pusēm brūnus. Pāris min ieliek cepeškrāsnī. Pasniedz ar krējumu un dzērveņu mērci.
4. * Mannu var drusku piebērt arī masai, ja tā tāda mitrāka gadījusies. Tas plācenīšus "savāks". Ļoti svarīgi, lai biezpiens tiešām ir pasauss!
5. * Ar cukura pielikšanu nevajag aizrauties, jo tad plāceņiem tīk piedegt.
6. * Cepšanas sākumā var cept uz lielākas uguns, bet kad garoziņa aprauta, mazāka liesmiņa palīdzēs plācenim izcepties arī vidū.
7. Lai labi garšo!
Uz augšu