Biezpiena plācenīši "bērnības klasika"

3 1
Biezpiena plācenīši "bērnības klasika"
Foto: Depositphotos
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 3 paciņas vājpiena biezpiena (600g)
  • 2 olas
  • 2 deserta karotes cukura (30g)
  • 1 maza paciņa vaniļas cukura
  • 5 ēd. k. miltu (apmēram 100 g)
  • Manna
  • Citrona miziņa
  • Eļļa cepšanai
  • Sāls
  • Skābs krējums
  • Dzērveņu mērce

Pagatavošana

40 min.
  1. Mīkstu, sausu biezpienu samīca bļodiņā diezgan viendabīgā masā, pieliek cukuru, olas, miltus, citrona miziņu.
  2. Izveido plācenīšus, ko apviļā mannā.
  3. Cep no abām pusēm brūnus. Pāris min ieliek cepeškrāsnī. Pasniedz ar krējumu un dzērveņu mērci.
  4. * Mannu var drusku piebērt arī masai, ja tā tāda mitrāka gadījusies. Tas plācenīšus "savāks". Ļoti svarīgi, lai biezpiens tiešām ir pasauss!
  5. * Ar cukura pielikšanu nevajag aizrauties, jo tad plāceņiem tīk piedegt.
  6. * Cepšanas sākumā var cept uz lielākas uguns, bet kad garoziņa aprauta, mazāka liesmiņa palīdzēs plācenim izcepties arī vidū.
  7. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Jancis 2016. gada 16. maijs 16:52
Es parasti šos uztjūnēju: pielieku rozīnes, kaltētas dzērvenes, zemesriesktus vai saulespuķu sēklas, bet balto miltu vietā lieku auzu pārslas, tikai jāpagaida, lai tās izmirkst kopējā olu un biezpiena masā... Sanāks vēl garšīgākas, jo cukuru vispār nelieku!!! Sāli arī nē! Pēdējie 2 taču ir baltā "nāve"!
Agija Leani 2012. gada 23. septembris 07:29
Taisiju pirmo reizi :) un sanaca pat loti ,loti garsigi,nepiedega un iznaca zeltaini bruni..mmm ;) paldies par recepti..nu jasak man but lielakai pavarei,jataisa,jasmore...;)ahhh tinju gadus jasak aizmirst :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Brokastis