Paella ar jūras veltēm

3 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 3 tomāti
  • 1 dzeltenā paprika
  • 1 liels sīpols
  • 4 ķiploku daiviņas
  • Olīveļa
  • 100 -200 g saldētu kalmāru, kas sagriezti riņķīšos
  • 4 -5 svaigas tīģergarneles
  • 10 mīdijas (svaigas vai saldētas)
  • 50 g mazās garneles
  • 1 /2 tēj. k. safrāna
  • Sāls
  • Pipari
  • 400 -500 g rīsi
  • Apmēram 1 l vistas vai zivju buljons
  • Citrons

Pagatavošana

45 min.
  1. Vispirms sagriež tomātus, papriku un sīpolu sīkos gabaliņos un izspiež ķiplokus caur ķiploku spiedi.
  2. Ņem lielu pannu ar pēc iespējas augstākām malām, un uz vidēji karstas uguns uzkarsē olīveļļu (olīveļļu vajag tik daudz, lai noklātu pannas pamatni) un liek dārzeņus sautēties, kamēr sāk palikt mīksti.
  3. Pievieno kalmāru riņķīšus un sautē 5 min un tad samazina karstumu.
  4. Pievieno mīdijas un pasautē līdz atveras gliemežvāki un izņem no pannas, noliek malā.
  5. Pēc tam pievieno rīsus, palielina liesmu līdz vidēji karstam, iemaisa dārzeņus mērcē, ļauj rīsiem cepties 3-4 min.
  6. Tad pievieno buljonu, tik daudz, lai tas noklātu rīsus, griež lielāku liesmu un cep 5 min, tad samazinot karstumu.
  7. Es buljonu pagatavoju, katlā uzvārot ūdeni un pavārot svaigās garneles kādas 5 min.
  8. Tad krūzītē samaisa safrānu ar sāli, pipariem un nedaudz ūdens un iemaisa rīsos. Turpina sautēt uz vidējas liesmas kādas 5 min un tad pievieno mazās un lielās garneles.
  9. Ļauj Paellai cepties 10 min ik pa laikam apmaisot, ja liekas, ka ir nepieciešamība.
  10. Kad ūdens ir iztvaikojis, uzlieku mīdijas un ļauju pāris minūtes pasautēties.
  11. Citronu sagriež 4 daļās un dekorē Paellu, kā arī spiež citronu sulu uz jūras veltēm vai pašas paellas, ja tā labāk garšo.
  12. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni