Sākums > Receptes > Deserti

Apaļmaizītes ar sviestu

2011. gada 14. jūnijs
Foto: Edvard Bruss
Pagatavošana
84 min
1. Krūze sajauc silto ūdeni, tējkaroti cukura un divas tējkarotes sausā rauga. Atstāj uz 10 minūtēm.
2. Miltus, šķipsniņu sāls un tējkaroti sviesta liek mīklas bļodā.
3. Sajauc sviestu, miltus un sāli. berzē nelielas masas pikas gar pirkstiem.
4. 40 Kad maisījums izskatās kā smalkas maizes drupatas, izveido bedrīti un ielej tajā rauga maisījumu.
5. Sajauc visu ar rokām. No sākuma masa būs būs ķepīga, bet vēlāk veidosies mīkla.
6. Uz darba virsmas uzkaisa miltus. Mīci mīklu 10 min, stiepjot un lokot to.
7. Ieliec mīklu atpakaļ bļodā. Pārsedz ar pārtikas plēvi un atstāj to siltā istabā uz pusotru stundu.
8. Izņem mīklu no bļodas un mīci vēl trīs min. Tad sadali 12 vienādos gabalos.
9. Izveido apaļas maizītes. Uzliec pa sešām maizītēm uz katras pannas. Pārsedz ar pārtikas plēvi.
10. Atstāj pannas pārsegtas uz 30 min. Vienlaikus uzkarsē krāsni līdz 230 grādiem.
11. Noņem pārsegu un ieliec maizītes krāsnī uz 12 min. Izņem tās un atstāj atdzist.
12. Lai labi garšo!
Uz augšu