Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Jogurta biezpiena torte ar biskvītu

2011. gada 13. jūnijs
Foto: Madara Brūvere
Pagatavošana
80 min
1. Sāk ar biskvīta gatavošanu. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem.
2. Dzeltenumiem pievieno cukuru, sakuļ, tad arī jogurtu un samaisa.
3. Pievieno miltus un samaisa.
4. Uzputo olu baltumus un pievieno masai.
5. Šo daļu lielākoties taisu ar mikseri, bet ja ir vēlēšanās to, protams, var darīt ar roku.
6. Formā liek cepamo papīru vai to ieziež ar eļļu (vai sviestu). Un liek cepties uz ~200 grādiem ~ 15 min.
7. Kad biskvīts uzcepies gaiši brūngans to ņem ārā un kādu brīdi atdzesē.
8. Tad gatavo jogurta biezpiena masu.
9. Sakuļ biezpienu, lai masa būtu viendabīgāka un pieliek jogurtu un atkal samaisa. Pievieno arī cukuru.
10. Tad masai pievieno ogas.
11. Saputo saldo krējumu, lai veidotos putukrējums un pievieno arī to.
12. Uzbriedina želatīnu ar nelielu daudzumu auksta ūdens un vēlāk to izkausē sildot ūdeni (~1 glāze), bet to nedrīkst uzvārīt.
13. Želatīnu pievieno masai un kārtīgi samaisa.
14. Tad biskvītu liek atpakaļ formā, formu cieši aiztaisa ciet un virsū lej jogurta biezpiena masu, ja masa paliek pāri to var saliet mazos trauciņos. Tad kūku liek ledusskapī uz pāris stundām vai arī labākajā gadījumā uz nakti, lai saželē un sasūcas.
15. Dekorēt var ar tiem pašiem augļiem vai ogām, kas kūkas sastāvā.
16. Lai labi garšo!
Uz augšu