Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Šašliks granātābolos

2011. gada 13. jūnijs
Foto: jurka
Pagatavošana
40 min
1. Šoreiz gatavoju šašliku no cūkgaļas kakla karbonādes, jo jēri, pagāni, bija kaut kur aizmukuši. Kakla karbonāde ir diezgan pateicīga šašlikam, jo ir mazliet taukums, kas ļoti vajadzīgs labam rezultātam.
Foto: jurka
2. Sāku ar sīpoliem, ko griežu gredzenos, sīpola nekad nevar būt par daudz, parasti plānoju sīpolu tikpat, cik ir gaļa.
Foto: jurka
3. Tad kārtoju marinējamajā traukā gaļu, tad sīpolu un pa virsu garšvielas un tā kārtās līdz trauks ir pilns.
Foto: jurka
4. Beigās pa virsu granātābolu sulu, kļūdas pēc nenopērciet sīrupu, tas marinēšanai nebūs derīgs. Tikai 100% sulu. Sula labi irdina gaļu un šašliks būs maigs un sulīgs. Šis konkrētais tika marinēts divas diennaktis, bet pietiktu arī tikai ar vienu.
5. Jācep tikai uz iesmiem un vēlams cepamajā kastē (nevarēju iedomāt kā latviski ir mangāla), izmantojam lapu koku malku. Oglēm ideāls karstums cepšanai ir ap 650 grādiem, to nosaka uz skatu - kad malka ir izdegusi un palikušas brangas ogles, tad tās izlīdzina un pagaida mirkli, kad virsējās ogles vairs nav sarkanas un sāk sirmot, tad ir īstais mirklis.
Uz augšu