Ļuļa kebabs no jēra gaļas

4 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg jēra gaļa (vai jebkādas cita gaļa)
  • 15 -20 g aitas (cūkgaļas) tauki
  • 500 g sīpoli
  • 30 -50 g svaigs koriandrs ( vai kinza)
  • Šķipsniņa malti melnie pipari
  • Šķipsniņa koriandra sēklas (saberztu)
  • Sāls
  • Mērcei:
  • Tomātu mērce
  • Majonēze
  • Sāls
  • Sarkanie pipari (pēc garšas)

Pagatavošana

40 min.
  1. Samaļ gaļu, sīpolus un taukus sasmalcina, tad izmīca.
  2. Pievieno smalki sagrieztu zaļo koriandru (kinzu) OBLIGĀTI! un sāli, malto papriku, melnos piparus un saberztās koriandra sēklas, labi samaisa.
  3. Ļoti svarīgs posms, gatavojot kebabu -gaļas atsišana. Lai to izdarītu, vajag 5-10 minūšu laikā visu masu ņemt un mest bļodā. Tad maltā gaļa kļūs elastīga. Ja jūs izlaižat šo soli, gatavi kebabi sabruks.
  4. Izturēt ledusskapī 2-3 stundas.
  5. No gaļas pagatavo apmēram 10 cm garas desiņas-izveido bumbiņas, tajās iesprauž koka irbulīti un uz tā veido desiņas, cep uz grila (galvenais, to nepārcept-ik pa brīdi jāpārbauda, iedurot ar zobu bakstāmo un ja iztek caurspīdīga sula- viss, gatavs).
  6. Lai pagatavotu mērci, samaisiet tomātu mērci (vēlams Heinz) ar majonēzi, pievienojiet sāli, mazliet čilli piparu (pēc garšas).
  7. Sīpolus plāni sagriezt, pievienot dilles un pārliet ar marinādi (etiķa ūdeni).
  8. Kārtot kebabus un sīpolus uz šķīvja, pārliet ar mērci.
    Kārtot kebabus un sīpolus uz šķīvja,  pārliet ar mērci.
  9. Labu apetīti!

Komentāri

Renee 2015. gada 7. jūnijs 19:29
tauku vietā pieliku 150 g kūpinātu speķi ,sīkos gababiņos un 1 ēd,k adžikas ,vienkārši super.
Lilita 2014. gada 1. janvāris 13:35
Jēra gaļai neliek nekādas ķimenes,bet kuminu jeb Romas ķimenes!
Labu apetīti!
Vita 2013. gada 5. jūlijs 14:05
Mana ģimene sajūsmā, baigi labs

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni