Sākums > Receptes > Brokastis

Plānās pankūkas ar saldo un sāļo vasaras pildījumu

2011. gada 3. jūnijs
Foto: Hercogs
Pagatavošana
50 min
1. Sagatavo saldo pildījumu. Biezpienu virtuves kombainā sakuļ viendabīgā masā. Ja nav pieejams virtuves kombains, biezpienu var izmalt divas reizes caur gaļas mašīnu vai izberzt caur sietu.
2. Kuļot pielej 1-2 ēd. k. piena, lai biezpiena masa kļūtu mīkstāka un tā labāk sastrādātos.
3. Kuļot pievieno arī 1 ēd. k. pūdercukura. Atsevišķi saputo saldo krējumu. Putošanas laikā pievieno 1 ēd. k. pūdercukura, vaniļas cukuru un rīvētu citrona miziņu.
4. Sakulto saldo krējumu samaisa kopā ar biezpienu.
5. Sagatavo sāļo pildījumu. Spinātus noskalo, nosusina un sasmalcina.
6. Ķiploka daiviņas izspiež caur ķiploku spiedi.
7. Pannā uzkarsē eļļu un pusi no norādītā sviesta daudzuma. Tajā viegli apcep ķiplokus, pēc tam pievieno spinātus, šķipsniņu sāls un rīvētu muskatriekstu. Nepārtraukti maisot, spinātus ar garšvielām cep 2-3 min, tad atdzesē.
8. Atsevišķā traukā sajauc biezpienu, maskarpones sieru, rīvmaizi un rīvētu Parmas sieru.
9. Tad pievieno saceptos spinātus un visu samaisa viendabīgā masā.
10. Sagatavo pankūku mīklu. Gatavo Hercogs plāno pankūku maisījumu ieber bļodā un, nepārtraukti maisot, pakāpeniski pievieno aukstu pienu, līdz tiek iegūta viendabīga, vijīga masa.
11. Cep plānās pankūkas. Pannā sakarsē mazliet eļļas, tad ar kausiņu vienā pannas pusē ielej mīklu un, pannu grozot, to izlīdzina pa visu pannu. Kad viena pankūkas puse viegli brūna, to apgriež uz otru pusi. No vienas paciņas sanāks 15-16 pankūkas.
12. Pusi no izceptajām pankūkām pilda ar saldo pildījumu. Vēl karstās pankūku kabatiņās pilda saldo biezpiena masu un dekorē ar svaigi rīvētu zemeņu mērci, veselām zemeņogām un pūdercukura ornamentiem.
Foto: Hercogs
13. Otru pusi pankūkas pilda ar sāļo biezpiena-spinātu pildījumu un satin rullīšos. Pirms pasniegšanas pankūkas uz nelielas uguns apcep sviestā zeltaini brūnas. Dekorē, veidojot ar sasmalcinātām dillēm vai garšaugu pulveri margrietiņas formas ziedus.

Labu apetīti!
Uz augšu