Rabarberu kūka ar kanēli

4 1

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 2 glāzes kviešu miltu
  • 2 ēd. k. cukura
Šķipsniņa sāls

  • 2 /3 glāzes augu eļļas

  • 6 ēd. k. auksta ūdens

  • Pildījumam
:
  • 1 kg rabarberu
  • 120 g sviesta
  • 1 glāze cukura
  • 2 ēd. k. miltu
  • 1 tēj. k. kanēļa

Pagatavošana

180 min.
  1. Miltus izsijā caur sietu un ieber bļodā. Pievieno sāli, cukuru, eļļu un visu samaisa. Pievieno 6 ēd. k. auksta ūdens un ar rokām vai mīklas lāpstiņu masu samīca viendabīgā mīklā.
  2. Mīklu sadala 2 daļās tā, lai viena daļa ir nedaudz lielāka par otru. Mīklas bumbas ietin pārtikas plēvē un uz 1 stundu ieliek ledusskapī.
  3. Rabarberus nomazgā, nomizo un sagriež nelielos gabaliņos. Pievieno cukuru un izkausētu sviestu un visu samaisa. Iegūto maisījumu liek katliņā un karsē uz nelielas liesmas, nepārtraukti maisot ~ 10-15 min, kamēr rabarberi izšķīduši un iegūts viendabīgs biezenis.
  4. Atdzesētam biezenim pievieno kanēli un miltus.
  5. Mīklas lielāko bumbu izrullē un ieklāj silikona cepamajā veidnē. Ja nav pieejama silikona veidne, tad cepšanai izmanto karstumizturīgu cepšanas veidni. Veidni pirms likšanas cepeškrāsnī ietauko ar sviestu vai eļļu.
  6. Uz mīklas liek rabarberu biezeni.
  7. Izrullē otru mīklas bumbu un uzklāj uz pildījuma.
  8. No 10x10cm liela cepamā papīra gabaliņa sarullē rullīti un iesprauž kūkas viducī kā „skursteni”.
  9. Kūkas virspusi pārziež ar eļļu vai sakultu olu un liek cepties līdz 180 °C sakarsētā cepeškrāsnī. Cep ~ 1 stundu.
  10. Atdzesētu kūku dekorē ar pūdercukura, kakao vai kanēļa ziedlapiņām.
  11. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Jānis 21. maijs 14:31
Neesmu mēģinājis, bet šķiet, ka varētu būt garšīgi, ja šo mīklu aizstātu ar drupinātu Selga cepumu "mīklu".
Stefānija 2014. gada 7. jūlijs 16:24
Lai kā man negribētos to atzīt, bet arī man neizdevās.
Pildījums ir ok, bet mīkla galīgi nē..
Renāte 2012. gada 17. jūnijs 21:36
Kūka galīgi neizdevās. 1.kārt- mīkla ir šausmīgi eļļaina. 2.kārt - rabarberi ir par daudz, kā arī sviests kāpēc tik daudz?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji. Spied šeit, lai autorizētos.

Konditoreja un maize

Jaunākās receptes