Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Mērce indiešu gaumē ar kariju

2011. gada 2. jūnijs
Foto: Lelde Pētersone
Pagatavošana
30 min
1. Vistas fileju sagriež mazos gabaliņos, apkaisa ar gaļas garšvielu (es izmantoju Santa Maria šašlika garšvielu) un uzkaisa arī citronskābi, ierīvē garšvielas ar pirkstiem gaļā, ļauj dažas minūtes gaļai pastāvēt.
2. Izvāra rīsus. Ņem vistas gabaliņus, apcep uz pannas, uz kuras jau iepriekš uzkarsēta augu eļļa, gaļu cep, īdz tā paliek zeltaina, tad pievieno kariju, samaisa.
3. Pievieno kokosriekstu pienu, samaisa un uzvāra 3-5 min.
4. Gatavajiem karstajiem rīsiem viducī ieliek sviesta piciņu un ļauj tai izšķīst, vēlāk samaisa.
5. Uz šķīvja liek gaļas mērci un rīsus, rīsus var dekorēt ar lociņiem, papriku!
6. Labu apetīti!
Uz augšu