Šokolādes kēksiņi ar kafijas granulām

5 1

Sastāvdaļas

12 porcijas
  • 85 g tumsā šokolāde (70%)
  • 85 g milti
  • 25 g kakao pulveris
  • 1 /4 tēj. k. dzeramā soda
  • 100 g cukurs
  • 50 g gaisa muskavado cukurs
  • 1 /2 tēj. k. kafijas granulas
  • 1 tēj. k. vaniļas ekstrakts
  • 1 liela ola
  • 2 ēd. k. paniņas
  • 100 g zemo tauku majonēze (Hellmann's)

Pagatavošana

55 min.
  1. Uzsildi krāsni līdz 180C. Ielej pietiekoši daudz ūdeni mazā katliņā (1/3), līdz ūdens sāk vārīties, tad ņem nost no uguns.
  2. Liec sagriezto šokolādi mazā stikla bļodiņā un liec virsū uz katliņa tā, lai bļodas apakša neskaras ar katliņā ielieto ūdeni, un ļauj šokolādei lēnām izkust.
  3. Noņem bļodu no katliņa un ļauj šokolādei mazliet atdzist.
  4. Tikmēr, mazliet ieeļļo un klāj ar cepamo papīru 119cm kvadrāta kūkas veidni, kura ir 5cm dziļa.
  5. Iemaisi cita bļodā miltus, kakao un dzeramo sodu. Lietojot koka karoti, iemaisi abus cukurus atdzesētajā šokolādē, līdztekus ar kafiju, vaniļu un paniņām. Iemaisi vel iekšā 1 ēd. k. siltu pienu.
  6. Iesit iekšā olu, tad iemaisi majonēzi līdz iegūsti gludu, spīdīgu masu.
  7. Tad ber pāri miltu un kakao mikstūru, un uzmanīgi maisi kopā, bet tikai tik daudz līdz tikko viss ir knapi samaisīts.
  8. Lej mikstūru kūkas veidnē , tad viegli iesmērē veidnes stūrus.
  9. Cep 30 min līdz koka irbulis ievietots kūkā iznāk mazliet ar drupačām. Ja cepsi pārāk ilgi, kūka paliks sausa un var saplacināties.
  10. Atstāj kūku veidnē līdz pavisam atdziest, tad ņem ārā, noņem cepamo papīru un griež 12 kvadrātos. Ja vēlas var pasniegt ar zemo tauku vaniļas saldējumu, loti labi iet kopā :)
  11. * Viena porcija kēksiņi sastāv 314 kalorijas un 19 g tauku (10 g piesātināto tauku) un 0.35g sāls. Mana versija sastāv 191 kalorijas un 11g tauku ( 3g piesātināto tauku) un 0.28g sals.
  12. Samazināju tauku saturu aizvietojot sviestu un dažas olas ar majonēzi. Lietoju labas kvalitātes šokolādi, tas nozīme, ka ir vajadzīgs mazāk no tā, kas minēts receptē, Palielināju šokolādes garšu ar kakao pulveri un kafijas granulām.
  13. Samazināju cukura līmeni, bet pievienoju labāku garšu samaisot kopā gaišo muskavado cukuru ar parasto cukuru.
  14. Lai labi garšo!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti