Sākums > Receptes > Salāti

Klasiskie jauno kartupelu salāti ar marinētiem gurķiem

2011. gada 31. maijs
Foto: CrazyBaker
Pagatavošana
40 min
1. Liek kartupeļus vārīties labi salītā ūdenī uz 12-15 min. līdz gatavs (Pagatavošanas laiks var atšķirties atkarībā no kartupeļu izmēra un svaiguma).
2. Tikmēr, samaisa kopā mazā bļodiņā 2 ēd. k. etiķa ar sinepēm un līdztekus iemaisa eļļu līdz iegūsti gludu, pabiezu maisījumu.
3. Izkāš kartupeļus, un atdzesē mazliet liekot uz šķīvja, tad griež kartupeļus cik lielos gabaliņos vēlas (2-3 gb).
4. Liek lielā bļodā un uzmanīgi iemaisi sinepes maisījumu tā, lai kartupeli nezaudētu formu. Atstāj atdzesēt pavisam. Pa šo laiku kartupeļi uzsūks maisījumu.
5. Tikmēr sagriež lociņus, marinētos gurķīšus un olas.
6. Liek majonēzi un skābo krējumu mazā bļodiņā, maisa kopā ar 2 ēd. k. etiķa, sāli un baltiem pipariem.
7. Liek šo maisījumu atdzesētajos kartupeļos ar lociņiem, gurķīšiem, 2/3 sagrieztām dillēm un 2/3 sagrieztām olām.
8. Liek pasniegšanas šķīvjos un pārber ar pāri palikušajām dillēm un olām. Pasniedz istabas temperatūrā.
9. Labu apetīti!
Uz augšu