Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Skābā krējuma kūka ar ogām

2011. gada 28. maijs
Foto: Inga Jansone
Pagatavošana
40 min
1. Sajauc sviestu ar cukuru, pievieno olu, sakuļ, tad pievieno miltus un cepamo pulveri, maisa līdz izveidojas mīkla.
2. To ieklāj apmēram 24 cm diametra lielā kūkas formā. Mīklu izlīdzina, arī uz kūkas formas malām.
3. Uzber ogas uz mīklas.
4. Samaisa krējumu ar olu un cukuru, pārlej pāri mīklai ar ogām un liek krāsnī cepties.
5. Cep 180 grādos, krāns apakšā aptuveni 30 min.
Reizēm sanāk, ka krējuma masa ir diezgan pašķidra, tad var paturēt ilgāk krāsnī.

Lai labi garšo!
Uz augšu