Skābā krējuma kūka ar ogām

5 1

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 100 g sviesta
  • 100 g cukura
  • 1 ola
  • 175 g miltu
  • 1/2 tējk. cepamā pulvera
  • Pildījumam:
  • 1 ola
  • 250-300 g skābā krējuma
  • 50 g cukura
  • 1 ēd. k. vaniļas cukurs
  • 100-200 Saldētas/svaigas meža ogas (var arī likt tikai mellenes vai tikai dzērvenes-tā ir jūsu pašu izvēle) - daudzums nav svarīgs, bet atkarīgs no paša vēlmēm

Pagatavošana

40 min.
  1. Sajauc sviestu ar cukuru, pievieno olu, sakuļ, tad pievieno miltus un cepamo pulveri, maisa līdz izveidojas mīkla.
  2. To ieklāj apmēram 24 cm diametra lielā kūkas formā. Mīklu izlīdzina, arī uz kūkas formas malām.
  3. Uzber ogas uz mīklas.
  4. Samaisa krējumu ar olu un cukuru, pārlej pāri mīklai ar ogām un liek krāsnī cepties.
  5. Cep 180 grādos, krāns apakšā aptuveni 30 min.
    Reizēm sanāk, ka krējuma masa ir diezgan pašķidra, tad var paturēt ilgāk krāsnī.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Maija 2016. gada 3. janvāris 23:21
Recepte ļoti laba. Garšīga kūka, drīzāk tāds ogu pīrāgs.
INGA NAGLE 2015. gada 3. augusts 09:45
ļoti garsigs

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize