Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Biezpiena šampinjonu sacepums ar pūdēto sieru

2011. gada 26. maijs
Foto: Dace Čimoka
Pagatavošana
60 min
1. Liek karsēties cepeša krāsni.
2. Šampinjonus nomazgā, tad sablendē kopā ar olām un šķipsniņu sāls. Iegūto masu samaisa ar biezpienu un krējumu.
3. Tad pierīvē zilo sieru un izmaisa. Ja garšo pasāļš, tad var pievienot vēl sāli.
4. Iegūto masu liek traukā (es gatavoju keramikas šālītēs uzreiz pa porcijām) un liek cepties cepeškrāsnī 220 grādos.
5. Cep, kamēr virsiņa kļūst tumši brūna (mazajos trauciņos cepas aptuveni 45 min), var gar maliņu pārbaudīt ar dakšiņu vai gatavs.
6. Tad nu beigās vēl uzliek pa virsu parasto sieru sagrieztu plānās šķēlēs un atļauj tam izkust.
7. Labu apetīti!
Uz augšu